Mor drepte døtrene for at faren skulle lide

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mor drepte døtrene for at faren skulle lide
Under et familiemøte skjøt og drepte Christy sine to døtre. – Hun ville at jeg skulle lide, sier ektemannen.

Den tragiske episoden skjedde forrige fredag i Houston i USA. Mor Christy Sheats, far Jason og døtrene Taylor (22) og Madison (17) satt hjemme i sin egen stue og holdt et familiemøte da døtrene og faren plutselig stormet ut på gaten utenfor huset. Bak dem kom mor med en pistol i hendene.

– Tilgi meg. Ikke skyt

22 år gamle Taylor (øverst) og 17 år gamle Madison (nederst) ble skutt og drept av sin egen mor. Les mer Lukk

Ektemann og far Jason trodde familiemøtet Christy innkalte til fredag skulle handle om en potensiell skilsmisse, men ifølge politiet var det eldstedatteren Taylors gifteplaner som sto på agendaen. Christy ska ha vurdert å gi datteren husarrest for å hindre henne i å møte forloveden, men i stedet endte møtet med at hun skjøt og drepte begge døtrene.

Politiet slapp tidligere denne uken ut et opptak av to nødsamtaler fra skyteepisoden.

«Vær så snill. Tilgi meg. Ikke skyt. Vær så snill... Unnskyld! » sier en av døtrene i opptaket av den første samtalen, ifølge nyhetsbyrået AP.

I den andre samtalen kan man høre en kvinne si med svak stemme: «Hun skjøt dem».

Les også: Bakgrunnssjekk av personer som ønsker våpen nedstemt i Senatet

Ville gi ektemannen skylden

Begge døtrene ble skutt inne i huset, men klarte å løpe ut sammen med faren. Madison kollapset og døde like etter at de flyktet fra huset, mens Taylor ble skutt ytterligere to ganger før hun døde.

Christy ble senere drept i en skuddveksling med politiet.

Til tross for at hun hadde alle muligheter til det, skadet aldri Christy ektemannen. Ifølge politiet ville hun at Jason skulle leve med smerten og sorgen over å ha mistet døtrene.

– Ifølge herr Sheaths så ville hun gi ham skylden for det som hadde skjedd. Han sa hun hadde gjennomført det hun hadde planlagt for at han skulle lide, sa den lokale politisjefen, Troy Nehls, under en pressekonferanse.

Les også: Nær 6000 drepne av handvåpen i USA i år

Slet psykisk

Våpenet som ble brukt i skyteepisoden hadde Christy arvet, men hun hadde aldri fått innvilget tillatelse til å bære våpenet. Hvorfor Christys søknad ble avvist blir nå etterforsket av politiet.

Christy Sheats skal ha slitt psykisk etter å ha mistet både sin bestefar og sin mor for fire år siden. Hun anså bestefaren som sin mentor og slet med depresjon etter dødsfallene.

Les også: Demokratene skapte kaos med våpenprotest i Kongressen