Seks døde i oversvømmelser i USA

Kraftig regnvær i den amerikanske delstaten Texas de siste dagene har ført til oversvømmelser som har kostet minst seks personer livet.

De fleste av de seks som er funnet døde hittil, var trafikanter som ble skylt av veien i oversvømmelser. En elleve år gammel gutt savnet etter at han falt i en elv. Fram mot helgen falt det store nedbørsmengder over Texas. Noen steder kom det 400 millimeter regn i løpet av torsdagen og fredagen.

Nær Houston er 2.600 innsatte flyttet, fordi fengslene ligger nær store elver som renner ut i Mexico-gulfen. I et annet fengsel startet en slåsskamp mellom fanger og voktere da oversvømmelser førte til strømbrudd lørdag.

Flere av elvene rundt byen Houston har mye høyere vannstand enn vanlig, og 750 familier er evakuert.

– Selv om det verste regnværet har gitt seg, må vi fortsatt passe på vannet som skal gjennom elvesystemene våre, sier Francisco Sanchez, som er talsmann for nødsituasjonsadministrasjonen i Harris County.

Den tropiske stormen Bonnie traff kysten av South Carolina tidlig søndag med kraftig regn og store bølger. Mange amerikanere har dratt til kysten i forbindelse med minnedagen for falne soldater, som faller på den siste mandagen i mai hvert år.