Al-Ahram: Airbus fanget opp signaler fra styrtet fly

Bakkemannskaper på Charles de Gaulle-flyplassen som jobbet med EgyptAir-flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Flyprodusenten Airbus skal ha greid å fange opp signaler i havområdet der et EgyptAir-fly styrtet i forrige uke.

Signalene skal stamme fra en av flyets tre nødpeilesendere, innretninger som blir aktivert enten manuelt eller automatisk ved en ulykke, melder det statlige egyptiske nyhetsbyrået Al-Ahram ifølge CNN.

Det er ikke kjent når Airbus skal ha fanget opp signalene, eller om senderen fortsatt befinner seg i eller i nærheten av flyvraket.

Les også: DNA-prøver samlet inn fra EgyptAir-pårørende

Signaler fra slike sendere fanges vanligvis opp av satellitter noen timer etter ulykken, ikke flere dager senere.

Et eventuelt signal vil kunne bidra til å begrense leteområdet til en radius på omtrent 5 kilometer, melder CNN.

Airbus har ifølge Al-Ahram oversendt opplysningene som er innhentet fra senderen til egyptiske myndigheter, som har videreformidlet dem til letemannskapene som forsøker å finne flyet på havbunnen.

Les også: Fransk fartøy på jakt etter spor av EgyptAir-flyet

Det er funnet noen vrakrester fra Airbus A320-flyet som styrtet i havet natt til torsdag 19. mai, på vei fra Paris til Kairo med 66 mennesker om bord.

Leteområdet på mer enn 74 kvadratkilometer ligger halvveis mellom havnebyen Alexandria i Egypt og den greske øya Kreta. Havet er mellom 2.400 og 3.000 meter dypt i området.

Les også: – EgyptAir-fly endret ikke retning før det forsvant