Borgermester raser:

Svømmeklubb forbyr gutter adgang for å skåne muslimske jenter

En dansk svømmeklubb har kjønnsdelt svømmeundervisning for å få muslimske jenter til å delta i fysisk aktivitet. Les mer Lukk

Debatten raser i Danmark etter at en svømmeklubb har kjønnsdelt svømmeundervisningen og tildekket hallens vinduer for at jenter med innvandringsbakgrunn skal kunne svømme. Bakgrunnen skal være krav fra jentenes foreldre. 

Er det god integreringen eller er det motsatt? spør den danske avisen BT.

I danske Tingbjerg har flere hundre jenter med innvandrerbakgrunn begynt å svømme. Det har skjedd etter at svømmeklubben har imøtekommet religiøse og kulturelle krav fra foreldrene, skriver den danske avisen.

Kravene skal være at svømmetreningen er kjønnsdelt og at svømmehallens vinduspartier er er tildekket.

– Vi har gått fra null til flere hundre jenter på tre år og har lyktes med å få skapt et svømmetilbud til en målgruppe som ellers er vanskelig å få til å svømme på grunn av religion, sier Lars Sørensen, direktør i Hovedstadens Svømmeklub, til den danske avisen.

Sørensen sier kjønnsoppdelingen er nødvendig for å at jentene skal møte til svømmetreningen, og at det dermed styrker integreringen.

Avisen har tidligere omtalt danske idrettsforeningers utfordringer med å få jenter med innvandrerbakgrunn inn i sportshallene. I 2011 viste en undersøkelse fra Dansk idrettsforbund at 28 prosent av etniske dansker er medlemmer av idrettsklubber, mens tallet for innvandrere kun er 18.

Kultur- og fritidsborgermester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, mener at å få utenlandske jenter i fysisk aktivitet ikke må skje på bekostning av likestilling og andre danske verdier.

– Det er helt vanvittig å etterkomme disse kravene. Det er desperat mangel på svømmehaller, derfor må ikke lukke dem ved å putte sorte gardiner foran vinduene og si det hallen gjelder kun for jenter, bare for å imøtekomme noen religiøse fanatikeres ønsker, sier borgermesteren til BT.

Les også: Rapport: Norge best i Skandinavia på integrering