Trump vil ikke lenger støtte den partiet velger

Trump vil ikke lenger støtte den kandidaten partiet nominerer. Foto. Kamil Krzaczynski / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Donald Trump sier han ikke lenger vil stå ved løftet om å støtte den kandidaten Republikanerne nominerer til presidentvalget i november.

Trump, som leder kampen på republikansk side, har tidligere lovet å gi sin støtte til partiets kandidat, uansett hvem det måtte bli. Det gjelder ikke lenger.

– Jeg er blitt urettferdig behandlet, sa Trump i et TV-sendt valgmøte tirsdag. Blant dem han ikke mener har behandlet ham rettferdig er den republikanske partiledelsen, partiet selv og den etablerte kjernen i partiet.

Trump sier samtidig at han ikke regner med støtte fra rival Ted Cruz dersom han selv skulle bli nominert.

Les også: Trump og Clinton øker forspranget

I CNN-sendingen listet Trump opp det han mener er regjeringens viktigste oppgaver i USA, blant annet sikkerhet, helse og utdannelse, til tross for at han tidligere har sagt at han vil legge ned utdanningsdepartementet. Han har også tatt til orde for å legge ned miljøverndirektoratet dersom han blir valg til president.

Les også: Anonymous trapper opp nettkrigen mot Trump

Også Ted Cruz og John Kasich talte på det TV-sendte valgmøtet i Milwaukee, den største byen i delstaten Wisconsin, der det holdes nominasjonsvalg førstkommende tirsdag.