Obama gikk i rette med mediene

Mediene fikk sitt pass påskrevet da Barack Obama talte ved en prisseremoni for journalister mandag. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

President Barack Obama mener mediene må ta noe av skylden for tonen i den amerikanske valgkampen.

Presidenten talte ved utdelingen av en journalistpris da han sa at han mener den politiske journalistikken er under press fra krympende budsjetter i mediehusenes og jakten på «likes» og «retweeting» i sosiale medier.

Les også: – La kona mi være i fred, din snikende feiging!

Han ba også mediene stille tøffere spørsmål til kandidatene som kjemper om nominasjonen før presidentvalget. Uten å nevne Donald Trump ved navn, ba Obama mediene være mindre opptatt av seer- og lesertall og heller konsentrere seg om å gå etter kandidater som er villige til «lyve rett ut» og valgkamper som er «frikoblet fra logikk».

– En godt utført jobb handler om mer enn å gi noen en mikrofon, sa Obama og viste til TV-selskapenes dekning av Trumps valgkamp og lange intervjuer med den kontroversielle eiendomsmagnaten. Obama mener velgerne er bedre tjent med medier som «undersøker og stiller spørsmål for å grave dypere og kreve mer».

– Det vi ser nå, undergraver demokratiet og samfunnet, sa presidenten.

Les også: Donald Trump snakkar som ein 12-åring