Mann med koblinger til Brussel-terror pågrepet i Italia

Italiensk politi har pågrepet en algerisk mann som var etterlyst i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet i Brussel.

Ifølge Reuters er mannen mistenkt for å ha produsert falske dokumenter til islamister knyttet til terrorangrepene i Brussel tirsdag, hvor 31 mennesker ble drept og 340 ble såret.

Mannen blir av flere medier navngitt som Djamal Eddine Ouali (40). Han ble pågrepet i byen Bellizzi sør i Italia, etter det som skal ha vært en arrestordre fra Belgiske myndigheter.

Navnet hans skal ha dukket opp på dokumenter som ble funnet i en razzia mot en leilighet i nærheten av Brussel i oktober i fjor. På noen av dokumentene skal det ha vært bilder av noen av angriperne under fjorårets terrorangrep i Paris og denne ukens angrep i Brussel.

Det er blitt gjennomført et stort antall aksjoner og pågripelser etter Brussel-angrepene. Belgisk politi pågrep før helgen til sammen ni personer i Belgia og to i Tyskland. De to som var pågrepet i Tyskland ble løslatt igjen lørdag.

Lørdag siktet belgisk påtalemyndighet tre menn for terror i kjølvannet av angrepene. Blant dem er Fayçal Cheffou, som de mener er den tredje bombemannen på Brussel lufthavn.