Vil søke etter MH370-deler utenfor Afrika

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nye vrakrester stammer høyst trolig fra MH370 Les mer Lukk

Malaysiske myndigheter vil søke etter vrakrester fra det savnede MH370-flyet rundt kysten av Sør-Afrika etter at det ble klart at vrakrester funnet der «nesten med sikkerhet» stammer fra flyet.

To vrakdeler funnet utenfor Sør-Afrika og Mosambik de siste månedene er blitt sendt til Australia for analyse, og torsdag kom resultatet:

– Analysene har konkludert med at vrakrestene nesten med sikkerhet stammer fra MH370. Det at slike deler har blitt funnet på østkysten av Afrika stemmer overens med driv-modelleringene som er gjort og bygger opp om våre søk i Indiahavet, sier Australias infrastruktur- og transportminister Darren Chester torsdag.

Som følge av analyseresultatene ønsker Malaysia Airlines å gjøre søk rundt kysten av Sør-Afrika og Mosambik.

– Det er et behov for oss å søke langs kysten av Sør-Afrika etter flere vrakrester. Malaysia sender et team dit, og vi venter foreløpig på godkjenning fra sørafrikanske myndigheter, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai torsdag.

Det var tidligere i måneden at funnet av de nye vrakrestene ble gjort kjent.

Malaysia Airlines' flight MH370 forsvant 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Flyet antas å ha styrtet i Indiahavet. En del av maskinens vinge ble funnet på den franske øya Reunion i fjor sommer.

Les også:

Fortsatt uklart hva som skjedde med MH370

MH370-pårørende saksøker for millioner

Rasende kinesere krever svar om MH370