Trump og Cruz i bitter kone-strid

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump og Cruz i bitter kone-strid
Donald Trump anklager Ted Cruz for å stå bak kampanje rettet mot Trumps kone og truer med «motangrep».

En kampanje rettet mot presidentkandidat Donalds Trumps kone, Melania Trump har fått forretningsmogulen til å tenne på alle plugger.

Et nakenbilde av den tidligere modellen med teksten «Møt din neste førstedame eller stem på Ted Cruz på tirsdag» fikk Trump til å ta tilmotmæte på Twitter.

«Lyvende Ted Cruz har akkurat brukt et bilde av Melania fra et G.Q.-bildeserie. Vær forsiktig Ted, ellers kommer jeg til å avsløre din kone!»

Les også: Ted Cruz gir ikke opp kampen mot Trump

«Feiging»

Cruz trengte ikke lang tid på å komme med et svar:

«Bildet av kona di er ikke fra oss. Donald, hvis du forsøker å angripe Heidi, er du en større feiging enn jeg trodde», svarte han på Twitter.

Etter dette svarte Trump at «dette er grunnen til at vi kaller ham «lyvende Ted».

I amerikanske medier kalles krangelen «et nytt lavmål» i den republikanske presidentvalget.

Les også: Forsker: Donald Trump snakkar som ein 12-åring

– Ikke rot i virkeligheten

Heidi Cruz prøvde etter beste evne å unngå spørsmålene rundt Trump-feiden da hun møtte pressen onsdag morgen, men sa følgende.

– Kampanjen kom ikke fra oss og vi har ikke støttet den på noen som helt måte. Som du sikkert har fått med deg allerede, har ikke det meste Donald Trump sier rot i virkeligheten, sa hun til pressekorpset.

Bildet av ukrainske Melania Trump skal være sponset av en politisk aktivistgruppe som kaller seg Make America Awesome Again og være rettet mot Utahs konservative mormonere i forkant av tirsdagens nominasjonsvalg i delstaten. Cruz vant delstaten med en oppslutning på 70,7 prosent av stemmene.

Les også: Trump og Clinton øker forspranget