104 båtflyktninger reddet av norsk redningsskøyte

Mannskapet på redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet tirsdag 104 personer utenfor Lesvos. Foto: Kripos / NTB scanpix Les mer Lukk

Mannskapet på den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss har reddet 104 flyktninger og migranter utenfor den greske øya Lesvos.

Den norske redningsskøyta berget båtflyktningene fra to forskjellige gummibåter på halvannen time tirsdag morgen, forteller styrkeleder Tom Giertsen.

– I den første båten tok vi om bord 57 personer, hovedsakelig fra Syria. De fleste var unge, 24 var barn, sier han til NTB.

Kort tid senere plukket redningsskøyta opp ytterligere 47 personer fra en annen gummibåt. Alle de 104 flyktningene og migrantene ble fraktet til Mytilini på Lesvos.

– Det har vært veldig stille en periode, men det har tatt seg veldig opp nå. Det er stor pågang og hektisk. Den greske kystvakten gjør dessuten en kjempejobb ut ifra ressursene de har, sier Giertsen.

Redningsskøyta Peter Henry von Koss, som patruljerer mellom Lesvos og Tyrkia og bistår greske myndigheter med grensekontroll, har tatt om bord nesten 2.000 personer i havsnød. I tillegg har redningsskøyta tauet i land båter med til sammen nærmere 1.800 migranter. Redningsskøyta inngår i Frontex-operasjonen Poseidon.