Mann pågrepet med våpen i Disneyland i Paris

Fransk politi har pågrepet en 28-årig europeer med to skytevåpen, ammunisjon og en utgave av Koranen på et hotell i fornøyelsesparken Disneyland i Paris.

Det opplyser politikilder til flere nyhetsbyråer.

– Mannen ble oppdaget da han ankom Disneyland-hotellet, hvor han hadde reservert et rom. Sikkerhetsvaktene på hotellet fant to håndvåpen, en utgave av Koranen og ammunisjon på ham, sier AFPs kilde i det franske politiet.

Politiet ble umiddelbart tilkalt, og mannen ble pågrepet mens kjøretøyet hans ble sikret.

Uten rulleblad

Politiet pågrep kort tid senere også en kvinne som kan ha vært sammen med mannen, men som forsvant under sikkerhetskontrollen, opplyser en politikilde til Reuters.

Mannen er 28 år gammel europeer og er ikke tidligere kjent for politiet, skriver nyhetsbyrået. Bagen med våpnene ble oppdaget da han gikk gjennom metalldetektoren i fornøyelsesparkens New York Hotel.

Det dreier seg om to småkalibrede våpen, ifølge det franske innenriksdepartementet.

10 millioner

Disneyland Paris ligger rundt 3 mil øst for den franske hovedstaden og er den mest besøkte fornøyelsesparken i Europa. I 2014 besøkte rundt 10 millioner personer attraksjonen.

Frankrike er fortsatt på tå hev etter det blodige terrorangrepet i Paris 13. november. 130 mennesker ble drept og flere hundre såret da en gruppe væpnede menn og selvmordsbombere gikk til aksjon mot restauranter, en konserthall og Paris' nasjonale fotballstadion. Ekstremistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet.