Brann i skyskraper-hotell i Dubai

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brann i Dubai-skyskraper ute av kontroll
Brannen i den over 300 meter høye skyskraperen skal være under kontroll.

Brannen i den 63 etasjer-høye bygningen er 90 prosent under kontroll, sier myndighetene i Dubai. TV-bilder viser imidlertid at hotellbygningen fortsatt står i full fyr.

ABC News melder at minst 16 personer er skadd.

Al Jazeera melder at den ene siden av hotellet er fullstendig utbrent og borte.

Petter Stordalen

Den norske hotellkongen Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen bor på The Address Downtown hotell, som står brann nyttårsaften. Begge skal være i sikkerhet.

– Det er riktig at de bor på hotellet, men begge er i sikkerhet, forteller Stordalens talsperson Bettina Flatland til Dagbladet.

Stordalen og kona skal være på juleferie i Dubai, og det er usikkert når de er ventet tilbake.

– De ønsker ikke å kommentere saken, opplyser Flatland.

Vitne: Ingen alarmer gikk

– Familien min og jeg var på hotellrommet i 15. etasje og i ferd med å starte nyttårsfeiringen da vi så at det brant på balkongen til naborommet, forteller et vitne til Sky News.

De rømte ut gjennom korridoren og trappene til hotellet. Det var ansatte som hjelp til under evakueringen. Etter en stund hørte man brannalarmen gå, men det skal ikke ha vært ikke noe sprinkleranlegg som gikk i gang.

Vitnet forteller hvordan han måtte bære en gjest som var i rullestol og situasjonen var både desperat og panikkartet under evakueringen.

De britiske turistene fortalte at de ble stående på fortauet rett utenfor hotellet før de skjønte at det var best å komme seg unna.

Ingen skadd

– Ingen er skadd, takk Gud. Dette vil ikke påvirke den planlagte nyttårsfeiringen, sier majorgeneral Rashed al-Matrushi, leder for sivilforsvaret i Dubai, til fjernsynskanalen Al Arabiya.

Ifølge myndighetene i Dubai startet brannen i 20. etasje på hotellet.

TV-bildene viser dramatiske bilder fra utsiden av bygningen der flammene ser ut til å spre seg raskt.

Folk skal ha blitt evakuert uten problemer fra bygningen og omkringliggende bygninger.

Myndighetene i Dubai hevder å ha kontroll over brannen. Al Arabiya skriver at sterk vind skaper problemer med slukningsarbeidet. Det skal også være grunnen til at brannen har spredt seg. Det er også tatt i bruk fly i slukningen.

Bygningen ligger rett ved Burj Khalifa Tower som er verdens høyeste bygning. Her var det også planlagt oppskytingen av nyttårsraketter denne kvelden og mange var samlet for å se på, forteller vitner.

Det sto først mye svart røyk opp som spredte seg svært raskt. Det tok bare minutter før alle etasjene oppover var overtent. Et vitne forteller til BBC at det var mange tusen mennesker samlet i området for nyttårsfeiring, mage av dem er utenlandske turister.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater der Abu Dhabi er hovedstaden. Landet består av sju emirater og ligger på den arabiske halvøya. Dubai har satset tungt på turisme og mange tusen utlendinger er trolig på besøk i anledning nyttårsfeiringen.

VIDEO: Slik så det ut tidligere på kvelden, før brannen spredte seg.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brann i sky­skra­per-hotell i Dubai