To dømt til døden for drap på blogger i Bangladesh

To studenter er dømt til døden for å ha drept en sekulær blogger i Bangladesh i 2013, opplyser myndighetene i landet.

De to fikk dødsdommen i tinghuset i hovedstaden Dhaka onsdag. Seks andre personer er dømt til fengselsstraffer i samme sak, opplyser statsadvokat Mahbubur Rahman.

De dødsdømte navngis som Mohammad Faysal Bin Nayeem Deep og Redwanul Azad Rana. De er begge studenter ved et privat universitet. De antas å ha blitt radikalisert av en lokal ekstremistgruppe.

Dommer Syed Ahmed har dømt dem til døden for drapet på den sekulære bloggeren Ahmed Rajib Hyder. 35 år gamle Hyder gikk under bloggernavnet Thaba Baba og ble hakket i hjel med macheter av en gruppe angripere 15. februar 2013 nær sitt hjem i Mirpur-bydelen i Dhaka. Han var kjent for sin kritikk mot islamistledere som mistenkes for å ha begått krigsforbrytelser.

Det har vært til sammen seks dødelige angrep mot sekulære og ateistiske bloggere i Bangladesh de to siste årene, samt et drap på en bokutgiver. Lokale jihadistgrupper har påtatt seg ansvar for drapene og sagt at bloggerne var fiender av islam. En annen bokutgiver, en poet og en blogger er blitt såret i andre angrep.