26 drept i selvmordsangrep nordvest i Pakistan

Minst 26 mennesker ble drept og mange ble såret da en selvmordsbomber utløste en bombe ved en offentlig bygning nord i Pakistan tirsdag. Les mer Lukk

Minst 26 mennesker er drept i et selvmordsangrep ved en offentlig bygning i byen Mardan nordvest i Pakistan, opplyser lokale myndigheter.

– Det var en selvmordsbomber på en motorsykkel, sier politisjef Faisal Shahzad i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen.

– Minst 26 ble drept og over 50 ble såret, opplyser informasjonsministeren i provinsen, Mushtaqd Ghani.

Bygningen som angrepet var rettet mot, huser det regionale kontoret til en offentlig etat som utsteder nasjonale ID-kort. Mange mennesker sto i kø utenfor bygningen da bomben eksploderte.

Taliban

– Jeg sto i kø for å fornye ID-kortet mitt da jeg hørte noen rope «Gud er stor», og så falt jeg i bakken. Luften var fylt med røyk og støv, sier 29 år gamle Nasir Khan til nyhetsbyrået AFP.

En fraksjon av pakistanske Taliban (TTP) har tatt på seg skylden for angrepet.

– Om Gud vil, vil vi angripe alle pakistanske institusjoner som enten direkte eller indirekte er del av denne krigen, sier en talsmann for fraksjonen Jamaat-ul-Ahrar, Ehsanullah Ehsan, i en uttalelse.

Offensiv

Pakistanske regjeringsstyrker kjemper både mot TTP og andre militante grupper i landet. Siden regjeringshæren begynte en offensiv i 2009 har imidlertid TTP blitt drevet ut av større områder nordvest i landet som gruppen tidligere kontrollerte.

Hærens offensiv ble kraftig trappet opp etter at TTP angrep en skole i Peshawar i desember 2014. Over 130 barn ble drept i angrepet.