Over 40 omkommet i uværet i USA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Titalls omkommet i uværet i USA
Antall omkomne etter ekstremværet i USA har nå kommet opp i 43. Det er erklært unntakstilstand både i Missouri og New Mexico.

Biler er feid av veien og hus er ødelagt i det voldsomme uværet som har rammet seks amerikanske delstater i julehelgen. I Texas omkom minst 11 mennesker i tornadoer i Dallas-området. Vinden kom opp i nesten 90 kilometer i sekundet.

– Det er snakk om total ødeleggelse, sa Pedro Barineau, talsmann for politiet i Garland i Texas, der åtte mennesker omkom da en tornado slo ned i området lørdag kveld.

Les også:Ekstremt julevær flere steder i verden

I Missouri har åtte mennesker mistet livet i flom. Missouris guvernør Jay Nixon sier at mange er evakuert fra sine hjem og at fortsatt regn kommer til å forverre forholdene. Guvernøren har derfor erklært unntakstilstand i staten.

Også i Illinois er det flom. Der omkom tre personer lørdag kveld da bilen de satt i ble tatt av de voldsomme vannmassene.

Søndag ble det rapportert om tre tornadoer i Arkansas, men det ble ikke meldt om vesentlige skader eller omkomne. To dager før jul krevde tornadoer 18 liv, av dem ti i Mississippi.