UD advarer nordmenn i Beijing om fare for juleterror

TERRORTRUSLER I BEIJING: Tungt bevæpnede kinesiske elitesoldater er utplassert i det populære shoppingområdet Sanlitun i Beijing, der det gjennomføres utvidede kontroller av personer, varer og kjøretøy julaften. Foto: Jason Lee (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Nordmenn i Beijing må følge råd fra lokale myndigheter fordi det er kommet terrortrusler mot vestlige statsborgere i julehøytiden, opplyser Utenriksdepartementet.

– Vi er kjent med at kinesiske medier har meldt om trusler mot vestlige borgere i Sanlitun-området i Beijing i julen. Vi følger nøye med på dette, og vi har bedt nordmenn i byen om å være forsiktige og følge alle råd og påbud fra kinesiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Lunde i UD til NRK.

Den norske ambassaden i Beijing har lagt ut informasjon om situasjonen på sitt nettsted. Det samme har flere andre vestlige ambassader i Beijing gjort.

Bakgrunn:Ambassaden advarer mot mulig trussel mot vestlige turister i Beijing

Sanlitun er et område i Beijing som er populært blant utlendinger. Mange kjøpesentre, butikker, barer og restauranter ligger i denne bydelen, og trafikken er ekstra stor i julen.

Tungt bevæpnede kinesiske elitesoldater er utplassert i Sanlitun, og det gjennomføres utvidede kontroller av personer, varer og kjøretøy. Søppelbøtter blir undersøkt hver halvtime.

Det er uklart hvem som har fremsatt truslene, men myndighetene frykter først og fremst anslag fra muslimske uigurer.

Les også:Beijing har flest femstjerners hoteller i verden