USA bomber Taliban-stillinger i Helmand

Afghanske regjeringssoldater fotografert i provinsen Helmand 20. desember. Informasjon fra kampene i området har vært motstridende de siste dagene. Provinsmyndighetene avviser regjeringens opplysning om at forsterkninger er ankommet. Foto: Abdul Malik (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Amerikanske angriper Taliban-krigere fra luften i den afghanske provinsen Helmand, hvor kampene raser mellom opprørere og regjeringsstyrker.

Taliban, som allerede har kontroll over mesteparten av distriktet Sangin, har den siste uken festet grepet i området. Da opprørerne brøt gjennom frontlinjene tidligere i uka etter flere dager med voldsomme kamper, sendte Storbritannia og Danmark soldater til Helmand for første gang på over et år.

– To bataljoner med afghanske kommandosoldater landet i Sangin i 23-tiden onsdag og har kjempet mot Taliban frem til nå, sier Mahmud Ashna, talsmann for politiet i Helmand.

Les også: Taliban lover Obama fortsatt kamp i Afghanistan

Afghanske styrker utførte luftangrep mot Taliban-stillinger, tilføyer han. En talsmann for USAs styrker i landet sier amerikanske fly har utført to luftangrep.

General Abdul Wodud i den afghanske hæren hevder torsdag at 60 Taliban-krigere ble drept da styrker fra den afghanske hæren i samarbeid med NATO drev opprørerne ut av sentrale områder i Sangin.

En Taliban-topp skal være blant de drepte. Informasjon fra kampene i området har vært motstridende de siste dagene. Provinsmyndighetene avviste regjeringens påstand om at forsterkninger er ankommet, mens Taliban-krigere gjentatte ganger har hevdet at de har erobret sentrum av Sangin.

Les også: Taliban publiserte lydopptak med påstått drept leder