Britisk avstemning om IS-bombing onsdag

Labour-leder Jeremy Corbyn åpner for at partiets medlemmer i Underhuset kan få stemme fritt over Camerons forslag. Les mer Lukk

Statsminister David Cameron opplyser at Parlamentet onsdag skal stemme over regjeringens forslag om britisk bombing av IS i Syria.
Statsminister David Cameron ønsker avstemning om britisk bombing av IS-mål i Syria. Les mer Lukk

– Jeg vil på et regjeringsmøte tirsdag be om at det blir holdt debatt og avstemning i Underhuset onsdag om å utvide flyangrep som vi i dag utfører i Irak, til også å omfatte Syria, sier Cameron i en uttalelse på britisk fjernsyn mandag kveld.

Cameron har tidligere varslet at han ønsker avstemning. Men han har ikke vært interessert i å holde avstemningen uten på forhånd å være sikker på å ha tilstrekkelig støtte.

Det mener han nå å ha fått etter en ukes tid med lobbyvirksomhet overfor Labour-medlemmer og etter at Labour-leder Jeremy Corbyn mandag sa at partiets medlemmer i Parlamentet skal fristilles slik at de kan stemme ja eller nei etter egen overbevisning.

– Jeg mener det er økende støtte i Parlamentet for å svare på våre alliertes forespørsel om å slå til mot IS y Syria og Irak, sa Cameron mandag kveld.

Cameron avviser imidlertid Corbyns ønske om at debatten og avstemningen skal pågå over to dager. Det holder med én dag, onsdag, mener Cameron.

Utenriksminister Philip Hammond er i likhet med Cameron sikker på seier i saken.

– Jeg er overbevist om at vi vil få flertallet med oss i Parlamentet når vi holder avstemning, sa Hammond mandag ettermiddag.