FN-base i Mali angrepet av opprørere

I 4-tiden lørdag morgen slo raketter landet inne på FN-basen i Kidal. Ingen skal være drept i angrepet. Les mer Lukk

Flere mennesker er såret, men ingen drept etter at væpnede menn fyrte av flere raketter mot FNs fredsbevarende styrke i Kidal nord i Mali lørdag.

– Angrepet skjedde ved 4-tiden lørdag morgen. Fire eller fem raketter landet inne på basens område. Ganske mange mennesker ble såret, men det er for tidlig å si hvor mange, sier talsmann Olivier Salgado i FNs fredsbevarende styrke i Mali (MINUSMA).

Norge stiller for tiden med to offiserer i hovedkvarteret og 19 offiserer i FNs informasjons-og analyseenhet (ASIFU), alle med tilholdssted i hovedstaden Bamako.

Mali er en tidligere fransk koloni der Frankrike har soldater til stede. Soldatene arbeider sammen med FN-styrken for å stabilisere landet og hindre militante islamister fra å utføre angrep.

20. november ble 22 mennesker drept da militante islamister angrep et hotell i hovedstaden Bamako. Tre forskjellige grupper har tatt på seg ansvaret for angrepet – al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), dens utbrytergruppe Al-Mourabitoun, og Massina Liberation Front (MLF).

Islamistiske opprørere erobret den nordlige delen av Mali i 2012, men ble drevet på flukt av franske styrker. (©NTB)