Tre palestinere og israelsk soldat drept i nye angrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler strengere tiltak i de okkuperte områdene, etter flere nye knivangrep. Familiemedlemmer av militante aktivister skal blant annet fratas arbeidstillatelsen i Israel. Foto: Ronen Zvulun (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Tre palestinere og en israelsk soldat ble drept i nye angrep i Jerusalem og på den okkuperte Vestbredden mandag.

En 16 år gammel jente ble skutt og drept av israelsk politi etter at hun sammen med en 14 år gammel palestinsk jente gikk til angrep på en eldre mann med saks.

Angrepet fant sted nær det travle Mahane Yehuda-markedet i den israelske delen av Jerusalem, og offeret var en 70 år gammel palestinsk mann.

– To kvinnelige terrorister væpnet med sakser stakk en mann ved markedet Mahane Yehuda. En betjent som så hendelsen, gikk bort, skjøt presist og nøytraliserte terroristene, sier en talskvinne for israelsk politi, Luba Samri.

Den 14 år gamle jenta ble alvorlig såret, mens en tilfeldig forbipasserende fikk lettere skader etter å ha blitt truffet av en rikosjett fra en politikule.

Les også: Obama er svært urolig for voldsbølgen i Palestina

Angrep på bensinstasjon

En palestiner ble skutt og drept av israelske soldater etter et knivangrep på en bensinstasjon mellom Jerusalem og Ramallah på den okkuperte Vestbredden mandag.

En israeler som passerte i bil, ble lettere såret da han ble truffet av en kule fra de israelske soldatene.

Utenfor Nablus nord på Vestbredden ble en 16 år gammel palestinsk gutt skutt og drept, mens en 18 år gammel palestinsk jente ble såret, angivelig etter at de nærmet seg en israelsk veisperring væpnet med kniver.

Les også: Israel refser norsk presse

Varsler strenge tiltak

86 palestinere er drept i voldshendelser i Israel og de okkuperte palestinske områdene siden 1. oktober, mange av dem etter å ha gått til angrep på israelske soldater og sivile.

Statsminister Benjamin Netanyahu varslet mandag en rekke nye tiltak i de okkuperte områdene.

Ett av tiltakene er å ta arbeidstillatelsen fra palestinere som er i slekt med dem som står bak voldelige angrep.

Den israelske hæren opplyste mandag også at palestinere vil bli nektet adgang til den store bosetningsblokken Gush Etzion, hvor en israelsk kvinne ble knivstukket og drept søndag.

Les også: Hundrevis av soldater utplasseres i Israel