Kraftig snøvær ga trafikkaos i Danmark, Sverige og Finland

Your browser doesn't support HTML5 video.

Snøen tok danskene på senga
Kraftig snøvær har ført til store togforsinkelser, trafikkaos og strømstans i Sør-Sverige og deler av Danmark og Finland.

Over 700 bilister på Sjælland i Danmark har bedt om hjelp siden snøværet startet lørdag, opplyser vaktselskapet Falck. Selskapet har også hatt over 60 oppdrag med å rydde trær som sperrer veiene eller truer med å velte ned over boliger.

Strømledninger har falt ned og trær har veltet på grunn av de store snømengdene i Danmark.

Les også: Årets vinter skal bli rekord­kald

– Bli i bilene

Politiet i Midt- og Vestsjælland opplyser at minst 50 biler satt værfast på motorveien i områdene rundt Roskilde og Fløng søndag, samt rundt Hvalsø og Holbæk.

Bilistene som sto fast ble bedt om å holde seg i bilene og ikke gå ut på motorveien. Snøplogene har svært dårlig sikt, advarer politiet, som understreker at fastkjørte bilister med småbarn i får først hjelp.

Politiet hadde det også travelt med å fange inn 100 sauer og 50 hester, som har rømt fra beitet på grunn av den høye snøen.

Les også: Feil dekk nå? Det kan virkelig straffe seg!

Togstans

Danske togpassasjerer opplevde søndag forsinkelser på opptil to timer.

Togstrekningene som forbinder hovedstaden med Odense og Jylland ble redusert til ett spor, hvor togtrafikken i begge retninger skulle passere.

Store snømengder førte til at strømledninger falt ned, både øst for Odense og på strekningen mellom Borup og Viby Sjælland, opplyser Danmarks Statsbaner (DSB).

– Vi er i full gang med å reparerer ledningen og få hengt den opp igjen, sier trafikkdirektør Peter Svendsen i Banedanmark om strømledningen øst for Odense.

– Men det er dessverre en litt stor kjøreledning, så det vil ta en stor del av søndagen, forklarer han.

Les også: Glemmer du dette før vinteren kan det koste dyrt

Seks timer i tog

Natt til søndag ble et tog fanget mellom en strømledning og trær. Om lang 100 av DSBs kunder tilbrakte seks timer i toget mellom stasjonene i Borup og Viby Sjælland.

Samme natt var det flere trafikkulykker i Skåne i Sør-Sverige. Tre fastkjørte lastebiler førte til trafikkstans i begge regninger på E6 ved Rydebäck.

Sør i Finland hersker det også trafikk-kaos og kraftledninger ble revet ned av nysnøen.

Les også: Snøkaoset ga eks­tra­reg­ning i mil­lion­klas­sen