Rakettangrep mot eksiliranere i Bagdad
Rakettene ble skutt fra Bakriya-området 6 kilometer nordøst for flyplassen, men det er ikke kjent hvem som står bak, sier en talsmann for den irakiske regjeringshæren, brigadegeneral Yahya Rasool.
Irakisk politiet opplyser at seks Katjusja-raketter landet innenfor gjerdet som omgir flyplassområdet, men uten å forårsake skade. Seks andre raketter landet inne eksil-iranernes leir, som ligger i den tidligere amerikanske militærbasen Camp Liberty.
Ifølge en talsmann for eksiliranerne i leiren ble flere drept i angrepet, men kan ikke si hvor mange.
UNHCR fordømmer
FNs høykommissær for flyktninger António Guterres fordømmer angrepet, men har ingen bekreftede opplysninger om drepte eller sårede.
– Dette var en ytterst beklagelig handling og jeg er svært bekymret over den skade dette har påført innbyggerne i Camp Liberty, sier Guterres.
Han ber irakiske myndigheter gjøre alt for å ta seg av de sårede, og for å finne og stille angriperne til ansvar.
Kjempet på irakisk side
Ifølge UNHCR befinner det seg rundt 2.200 medlemmer av den iranske eksilgruppa Mujahedin-e-Khalq (MEK) i Camp Liberty.
Den islamsk-marxistiske gruppen ble dannet på 1960-tallet og deltok aktivt på ayatolla Khomeinis side under revolusjonen i Iran på 1970-tallet.
Etter ha røket uklar med Khomeini ble MEK tvunget i eksil og slo seg ned i Irak og under krigen mellom Iran og Irak på 1980-tallet kjempet de på irakisk side.
Bisto Saddam
På 1990-tallet bisto MEK ifølge amerikanske myndigheter, internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner som Human Rights Watch, kurdiske ledere og ofre, flere ledende Irak-eksperter og irakiske sikkerhetskilder Saddam Hussein med å slå ned opprør, både i det kurdiske Nord-Irak og blant sjiamuslimer sør i Irak.
Detaljer om MEKs deltakelse har blant annet kommet fram i rettsoppgjøret etter Saddams fall i Irak.
Gruppen, som har gått under en rekke navn og forkortelser, har stått bak drap på amerikanske sivile og militære og var å finne på USAs lise over terroristorganisasjoner fra 1997 til 2012.
Gruppens medlemmer er i dag uønsket både i Irak og Iran.