Vanskelig å identifisere ofre etter fransk bussulykke

Polititeknikere jobber på ulykkesstedet i Frankrike der 43 mennesker mistet livet da en buss begynte å brenne etter å ha kollidert med en lastebil. Les mer Lukk

Franske etterforskere har begynt det vanskelige arbeidet med å identifisere de 43 omkomne etter den tragiske bussulykken fredag. Samtidig prøver de å finne årsaken til ulykken.

Politiets teknikere gjennomsøkte lørdag det utbrente vraket av bussen i jakten på spor som kan gi en pekepinn om hvordan ulykken kunne bli så omfattende.

Bussulykken er den verste i Frankrike på over 30 år, og den skjedde da bussen med pensjonister på tur kolliderte med en lastebil utenfor småbyen Puisseguin øst for Bordeaux.

Les også: Pensjonister døde da bussen brant opp

DNA-tester

Bussen begynte å brenne kraftig etter kollisjonen, og politiet opplyser at det blir nødvendig å bruke både DNA-tester og tannkort for å få identifisert alle ofrene. Trolig vil det ta flere uker før alle er identifisert.

Lastebilsjåføren og hans tre år gamle sønn mistet livet i tillegg til 41 av dem som var om bord i bussen.

Noe av det etterforskerne skal prøve å finne ut av, er hvorfor brannen i bussen spredte seg så fort. Mange av de omkomne rakk ikke å komme seg ut, men ble brent levende. Også bussens ferdskriver skal analyseres.

Sørgemarkering

Kun åtte personer, deriblant bussjåføren, klarte å ta seg ut av bussen i live, og både de og folk som kom til for å prøve å hjelpe, forteller om desperate forsøk på å prøve å redde folk ut av den brennende bussen.

Den franske presidenten François Hollande skal tirsdag lede en sørgemarkering for ofrene i landsbyen Petit-Palais-et-Cornemps, der de fleste av de omkomne kom fra.