Kaldt håndtrykk og anstrengt skål mellom Obama og Putin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Full forvirring i pressekorpset: Skålte Obama og Putin? Les mer Lukk

Kroppsspråket var alt annet enn vennlig da USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin møttes flere ganger mandag.

Først gikk de to hardt ut mot hverandres ståsted i Syria-konflikten i sine innlegg for FNs hovedforsamling, og så sendte de hverandre et svært anstrengt blikk da de skulle skåle på oppfordring fra FN-generalsekretær Ban Ki-moon under en lunsj.

Bildet av seansen ble delt i stor skala på nettet, og i en periode var det også full forvirring om hvorvidt de to faktisk skålte eller om de hadde unngått hverandre.

Det var også kald stemning i rommet da de to statslederne møttes for et håndtrykk før sitt 90 minutters lange møte i FN-bygningen, det første formelle møtet mellom presidentene på to år.

Se video øverst i artikkelen.

Hilseseansen skilte seg tydelig fra Vladimir Putins møter med Cubas president Raul Castro, Irans president Hassan Rouhani og Japans statsminister Shinzo Abe samme dag, hvor det var tydelige smil og god stemning å spore blant begge parter.

Møtet mellom Putin og Obama skal imidlertid ha gått bra. Putin omtalte det i etterkant som et «nyttig» møte, og han sa at Russland er klar til å bedre forholdet til USA.

BEVISET: Bildet som viser at jo, Putin fikk sin del av skålen. Les mer Lukk

Bakgrunn: Obama og Putin barket sammen om Syria i FN