Dyrevernsforkjempere stjal hunden til hjemløs mann

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dyrevernsforkjempere stjal hunden til hjemløs mann Les mer Lukk

– En «Roma» brukte den for å tigge penger. Politiet gjorde ingenting med det, derfor gjorde vi det.

En video av at dyrevernsaktivister stjeler en valp fra en hjemløs mann i Paris går nå verden rundt.

I klippet kan man se at en mann og en kvinne, angivelig medlemmer av dyrevernsgruppen Cause Animal Nord, legger den hjemløse mannen i bakken, for deretter å ta valpen hans. Deretter gir de den videre til en annen person som forsvinner fra stedet. Ifølge The Telegraph skal kvinnen ha ropt til vitner at «Loven forbyr det!».

Cause Animal Nord har i etterkant sagt at «de brøt inn fordi det var en kritisk situasjon for hunden. Det var ingen vold da det skjedde.» De skriver videre at «personen hadde slengt seg ned på hunden, slik at den hadde blitt skvist. Valpen var i sjokk, den hadde utvidede pupiller og gikk rundt sjokkert.»

180 000 har signert underskriftskampanje

Ifølge dyrevernsnettstedet The Dodo skal Cause Animal Nord ha lagt ut en annonse om adopsjon av en hund, det spekuleres på at dette er den samme hunden som ble stjålet fra tiggeren. I annonsen skal det ha stått at «Vi tok den fra en Roma som tigget.» Prisen skal ha vært på rundt 1500 norske kroner.

Etter at videoen ble publisert i internasjonale aviser og på sosiale medier har folk tatt til orde for å få hunden tilbake til sin eier. I skrivende stund har over 180.000 mennesker skrevet under på en underskriftskampanje for at Cause Animal Nord skal bli etterforsket og at hunden skal returneres til sin eier.