Politiet skal ha sporet opp mobilen til ett av gislene

Mobiltelefonen til ett av fire gislene som er bortført i Filippinene skal være sporet opp, og politiet har satt i gang en ny aksjon.

Telefonen er sporet til en basestasjon på øya Balut som ligger helt på sørspissen av Mindanao, et godt stykke fra stedet der båtene som kidnapperne brukte ble funnet. En talsmann for hæren bekreftet onsdag at de to motorgående båtene med utriggere stammer fra de elleve gisseltakerne.

Marine, kystvakt og politi er på stedet nå. Samtidig pågår det søk i fjellene i Davao Oriental-provinsen nord for byen Governor Generoso der båtene ble funnet.

– Derfra kan du anta at den generelle retningen de har tatt, er fra tuppen av Zamboanga mot øyområdene Basilan og Sulyu, sa den militære talsmannen Noel Detoyato ifølge DPA.

– Vi har nå satt alt tilgjengelig materiell på land, sjø og luft i regionen inn i arbeidet med å finne gislene, sa han.

Bakgrunn: De fire gislene er tatt med til fjellområde

Basilian og Sulu er tilholdssted for den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen som er beryktet for å kidnappe utlendinger og kreve løsepenger. De har drept noen gisler, men de fleste ble sluppet fri etter at den Al-Qaida tilknyttede gruppen har fått løsepenger.

– Vi kan ennå ikke knytte dette til Abu Sayyaf, men det er ikke uvanlig at lokale kriminelle grupper tar noen til fange og så overfører dem videre til andre tilknyttet Abu Sayyaf, sa Detoyato.

Les mer: Familien til bortført nordmann i sjokk