Norsk-pakistansk ektepar nekter for å ha bestilt trippeldrap

Den 25 år gamle enken i trippeldrapssaken orket ikke vitne lenger, derfor har dommeren hevet retten for dagen.

Kvinnens forklaring fortsetter i morgen, ifølge dommeren.

– Det var en tung dag for kvinnen i retten i dag, da hun ble spurt om foreldrene sine, som er tiltalt for å ha bestilt drapet på hennes mann, Tanveer Abbas.

– Jeg skjønner ikke hva jeg gjør her, utbryter kvinnen og sier at hun bare er jenta som giftet seg med den gutten hun elsket, skriver Aftenposten.

Ifølge tiltalen er det et hemmelig giftermål mellom henne og fetteren Tanveer Abbas som utløste drapene. De to familiene er knyttet til hverandre fra før gjennom andre giftermål.

Foreldrene lyktes ikke i å få datteren til å skille seg og skal ifølge tiltalen ha gitt 56-åringen og en ukjent person bosatt i Pakistan, i oppdrag å drepe svigersønnen, hans bror og hans far. De nekter straffskyld.

Skal ha betalt 25.000

Politiet mener at det ble overført 25.000 kroner til Pakistan som kan ha vært betaling for trippeldrapet.

– Det er omstridt, men det vil bli en del av vår bevisførsel og prosedyre senere i saken, sier statsadvokat Guro Hansson Bull til VG.

Trippeldrapet skjedde 17. mai 2013 i Gujrat øst i Pakistan. 24 år gamle Tanveer Abbas, hans bror Shabir Abbas og faren Ghulam Haider ble alle drept av flere skudd fra et etthåndsvåpen og et tohåndsvåpen.

Drapene på broren og faren skjedde i gjestehuset til 56 åringen som påtalemakten mener er broren til den 67 år gamle drapstiltalte norsk-pakistanske ektemannen. Tanveer Abbas ble drept i et hus tilhørende 67-åringens familie. Alle ble drept med flere skudd mot hode og kropp.

Kidnappet og drept

Den ukjente pakistanske gjerningsmannen skal ha kidnappet Tanveer Abbas, mens 56-åringen neste dag inviterte broren og faren til sitt hjem for å hjelpe dem med å anmelde forsvinningen

Overfor NTB karakteriserte statsadvokaten før helga straffesaken mot ekteparet og 56-åringen som er tiltalt for trippeldrapene, som «omfattende og kompleks».

– Saken har vært vanskelig å etterforske fordi handlingene har skjedd i Pakistan. Det gjør saken veldig annerledes enn om dette skulle ha skjedd i Norge, sa Guro Hansson Bull.

Annerledes var også fredagens tilståelse som kom fra den 56 år gamle angivelige onkelen bosatt i Fredrikstad. Fram til da hadde han nektet enhver befatning med drapene. Men 56-åringens advokat kunne fortelle til Nettavisen at hans klient hadde tilstått å ha vært med på å planlegge drapene.

– Han var også til stede da de ble gjennomført, men forklarer at han ikke løsnet noen skudd, sa forsvarer Øystein Storrvik.