Norsk redningsskøyte reddet 14 båtflyktninger

Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet på sin første tur i Middelhavet mandag morgen 14 migranter utenfor Hellas. Foto: Kripos / NTB scanpix Les mer Lukk

Redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet på sin første tur 14 båtflyktninger i Middelhavet mandag morgen, opplyser Kripos.

Båtflyktningene, som var mellom 14 og 25 år, oppga alle at de var fra Syria.

– Migrantene ble samlet i baugen på båten hvor de fikk vann. De var redde, men etter forholdene i god fysisk forfatning, sier styrkesjef Terje Klevengen i en pressemelding.

De 14 personene, bestående av 13 menn og én kvinne, ble brakt i land i Mytilini på den greske øya Lesbos, hvor de ble tatt hånd om av greske myndigheter.

Redningsskøyta deltar i en del av EUs grensepoliti Frontex' operasjon Poseidon. Båten bistår greske myndigheter med grensekontroll av båter på vei til Hellas og med å redde folk i nød.

Norge bistår også i Frontex' Operasjon Triton i Italia med skipet Siem Pilot, som lørdag reddet opp 785 mennesker fra Middelhavet og brakte dem i land i Palermo på den italienske øya Sicilia. Blant dem var 27 barn.