Tjenestemann: – Tyrkisk soldat drept i IS-angrep fra Syria

TV-kanalen NTV melder at tyrkiske stridsvogner skyter over grensen mot IS-mål. Bildet viser tyrkiske soldater i juni i Sanliurfa-provinsen ved grensen til Syria. Les mer Lukk

Én tyrkisk soldat er drept og to såret av skudd løsnet fra den syriske siden av grensen. Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) står bak angrepet, ifølge tyrkisk militære.

Tyrkiske myndigheter bekrefter i en uttalelse at én soldat er drept og to såret. Én IS-kriger ble drept, og tre kjøretøy tilhørende gruppen ble ødelagt, heter det videre i uttalelsen.

Ifølge CNN Turk er trefningen, som skjedde ved den tyrkiske landsbyen Elbeyli, øst for byen Kilis, over.

– Stridsvogner skjøt mot IS-mål

Kampene begynte torsdag ettermiddag da tyrkiske soldater ble rammet av skudd fra den syriske siden av grensen. Tyrkiske styrker svarte med å skyte mot mål inne i Syria, ifølge en militær tjenestemann.

Flere medier melder at tyrkiske stridsvogner skjøt over grensen. Også jagerfly ble sendt på vingene, ifølge en tyrkisk tjenestemann, men uten å gjennomføre angrep.

Torsdagens trefning skjer etter at 32 personer ble drept i et selvmordsangrep mandag i den tyrkiske byen Suruc. Selvmordsbomberen i Suruc er av myndighetene blitt identifisert som en 20 år gammel tyrker med bånd til IS.

Angrepet har ført til stor uro i Tyrkia, og kurdere i landet har anklaget myndighetene for ikke å gjøre nok i kampen mot IS, som i Syria og Irak kjemper mot blant annet kurdiske styrker.

Flere politimenn drept

Dagen etter mandagens selvmordsangrep ble to medlemmer av sikkerhetspolitiet funnet drept i sine hjem i byen Ceylanpinar, like ved grensen til Syria.

Den militære grenen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som er erklært ulovlig i Tyrkia, og som har kjempet mot sentralmyndighetene i 30 år, har påtatt seg skylden for drapene.

Også torsdag ble en politimann drept i Tyrkia. Drapet skjedde i den hovedsakelig kurdiske byen Diyarbakir, men ingen har til nå tatt på seg skylden.