Solberg: – Kanskje ble jeg voksen for sent

Petter Solberg fikk søndag drømmen om å vinne rallycross på Lydden Hill oppfylt. Arkivfoto: Jørgen Steinli (NTB scanpix) Les mer Lukk

Annenplassene bak Sebastien Loeb i rally-VM gnager fortsatt Petter Solberg. Nå er østfoldingen taktisk overlegen i rallycross.

Søndag kjørte Solberg inn til sesongens andre seier og fjerde pallplassering etter en beinhard duell med Mattias Ekström.

– For en thriller. Det var så tett, helt sykt. Jeg fikk tidene til Ekström inn i bilen. Avstanden bare minket, og da jeg skulle ut i alternativsporet visste jeg at jeg måtte kjøre perfekt, sa Solberg til NTB.

Selv ikke problemer med bensintilførselen kunne stoppe den suverene nordmannen på legendariske Lydden Hill. Ledelsen i VM-sammendraget økte fra 22 til 29 poeng.

– Jeg økte litt igjen, men ikke glem at jeg var nær ved å måtte bryte. Plutselig stoppet bare bilen. Jeg har fire bensinpumper, men to av dem røyk. Jeg mistet hele ledelsen, men kjørte taktisk smart og kom meg videre. Ingenting er avgjort, advarte den regjerende verdensmesteren.

Overrasket

Rallyverdensmesteren fra 2003 nekter å ta sammenlagtseieren på forskudd.

– Jeg har tapt mange VM i rally til Sebastien Loeb, hvor jeg er blitt nummer to. Men jeg har en bra bil, et suverent team og vi er blitt mye bedre på taktikk og strategi, som vi skulle hatt mer av den gangen. Kanskje ble jeg voksen for sent, humret Solberg etter seieren i regnværet på Lydden Hill.

– Er du overrasket over at du er så suveren i sesonginnledningen?

– Ja, jeg er overrasket. Det må jeg innrømme. Det er mange tøffe fabrikkteam her. Mange vil vinne, men vi er smartest, sa Solberg.

«Hjemmebane»

Han føler seg hjemme når det kjøres i Storbritannia. Hele fire ganger vant han VM-runder i rally der.

– Vi har mange fans her etter seirene i Rally Storbritannia. Til slutt kom også regnet og gjørma, og da ble det likt som i gamle dager. Moro å se folk så ville etter seieren vår. Jeg har mange engelskmenn i mekanikerteamet. De hadde med familiene sine. Dette var en sterk helg. Morsomt, jublet Solberg.

– På Lydden Hill har jeg bare vunnet Top Gear-programmet. Det er tross alt VM som betyr noe, gliste søndagens vinner.

Bakkerud på fjerde

Avstanden ned til toer i sammendraget, svenske Johan Kristoffersen, økte fra 22 til 29 poeng.

Andreas Bakkerud ble nummer fire søndag. Han er nummer tre i VM-sammendraget med 77 poeng, mot Solbergs 112.

– Jeg har fortsatt en jobb å gjøre for å være med helt i toppen. Det mangler litt på alle detaljer, og nivået er skyhøyt nå, sa Bakkerud.

Tord Linnerud ble nummer ni i helgen. Han ligger på ellevteplass i sammendraget.