Britisk avis: Suárez har bitt åtte spillere i karrieren

Luis Suarez på treningsfeltet med landslaget til Uruguay. (FOTO: EPA/TOLGA BOZOGLU / NTB SCANPIX) Les mer Lukk

FIFA så ikke bare på de to tidligere kjente biteepisodene da straffen mot Luis Suárez ble bestemt. Ytterligere fem ganger har Uruguays stjernespiller bitt motstandere i kamp, skriver den britiske avisa Daily Star.

Ifølge avisa ble FIFAs granskere fortalt at 27-åringen har satt tennene i flere motstandere i sine yngre dager som fotballspiller i hjemlandet.

Hendelsene er ifølge folk med kjennskap til saken, dysset ned. Samtidig har materiale om slike episoder fra tiden i hans første klubb, Nacional, forsvunnet på mystisk vis.

Ifølge den tabloide avisen har FIFA hørt påstander om at slike historier fra Suárez' karriere er blitt holdt skjult.

Les også: Rodriguez-kremmerhus sendte Colombia til kvartfinale

Lørdag nektet 27-åringen for å ha bitt Italias Giorgio Chiellini i 1-0-seieren tirsdag.

– FIFA har ikke bare tatt dette bittet og to tidligere episoder i betraktning da de ga Suárez en fire måneder lang utestengelse fra all fotball, sier en kilde til Daily Star.

– De er også klar over andre angivelige biteepisoder fra hans tidligere dager som profesjonell spiller. Det er personer som har kommet til FIFA med detaljer. Det er beskyldninger om fem angrep, men varslerne har fortalt FIFA at de ble skjult fordi fotballedere i Uruguay ikke vil at det skal bli kjent at deres stjernespiller var involvert, sier kilden videre.

– De mistenker lureri, men bare tiden vil vise hva som faktisk skjedde, sier kilden.