Kreml: Trump og Putin drøftet Syria og Ukraina i lørdagens telefonmøte

President Donald Trump snakket lørdag med Russlands president Vladimir Putin på telefon. I bakgrunnen står Trumps stabssjef Reince Priebus. Les mer Lukk

President Donald Trump og hans russiske kollega Vladimir Putin er enige om å koordinere kampen mot ekstremistgruppa IS i Syria og å bedre forholdet mellom USA og Russland, opplyser Kreml.

Trump og Putin hadde lørdag sin første telefonsamtale etter at Trump ble innsatt som president forrige uke.

– Presidentene ga uttrykk for nødvendigheten av reell koordinering av den russiske og amerikanske innsatsen som har som mål å bekjempe IS og andre terrorgrupper i Syria, står det å lese på Kremls hjemmesider.

Vil bedre forholdet

Trump og Putin var også enige om å styrke forholdet mellom sine to land og «å bli likemenn», ifølge Kreml.

Les også: Hollande: – Europa må stå sammen mot Trump

I tillegg til å drøfte kampen mot IS i Syria, diskuterte de også situasjonen i Ukraina. De avtalte også å finne en dato for et amerikansk-russisk toppmøte. Trump og Putin skal imidlertid ikke ha tatt opp spørsmålet om USAs sanksjoner mot Russland, ifølge meldingene fra Kreml.

Det hvite hus har ennå ikke kommentert hva de to presidentene snakket om.

Merkel

Trump snakket med til sammen fem stats- og regjeringssjefer på telefon lørdag. Han begynte med Japans statsminister Shinzo Abe, og deretter var turen kommet til Tysklands statsminister Angela Merkel.

Les også: Trump klar for telefonmaraton med statsledere

Ifølge Det hvite hus snakket Trump og Merkel sammen i 45 minutter, men verken Merkels kontor eller Det hvite hus har foreløpig opplyst hva de to snakket om.

Senere på lørdagen skulle Trump også snakke med den franske presidenten François Hollande, som har fordømt Trumps innreiseforbud for flyktninger, samt Australias statsministeren Malcolm Turnbull.