Over 30 drept i luftangrep nordvest i Syria

FORTVILET: En gutt leter i ruinene av et sønderbombet hus etter at den syriske byen Hass i Idlib-provinsen ble bombet onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Minst 35 sivile, blant dem flere skolebarn, ble drept da syriske eller russiske fly bombet en landsby i Idlib-provinsen nordvest i Syria, ifølge eksilgruppe.

Totalt seks luftangrep rammet onsdag landsbyen Hass, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). En av bombene rammet en skole i landsbyen og minst elleve barn ble drept, ifølge eksilgruppen.

– En rakett traff inngangen til skolen mens elevene var på vei ut for å dra hjem, etter at skoleledelsen besluttet å avslutte dagen tidlig som følge av luftangrepene, sier en aktivist i landsbyen til nyhetsbyrået AFP.

Bilder på sosiale medier viser døde barn og en avrevet arm der hånden fortsatt holder fast i en skolesekk. Om bildene er ekte, er ikke bekreftet. Totalt 35 sivile ble drept i angrepene mot Hass onsdag, ifølge SOHR.

SOHR meldte først at to skoler hadde blitt truffet, men trakk senere tilbake opplysningen.

Store deler av Idlib-provinsen kontrolleres av opprørsalliansen Erobringshæren, som består av islamistiske grupper, blant annet Jabhat Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten. Det syriske regimet med allierte har trappet opp angrepene i provinsen de siste ukene, ifølge SOHR.