Ghazal (6) mirakuløst reddet i dødens by

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jente reddet fra ruinene i Aleppo
Den syriske jenta Ghazal Qasim (6) ble trukket ut av ruinene fra en sammenrast bygning etter en fire timer desperat redningsaksjon.

På videoopptakene, som er frigitt av det syriske sivilforsvaret (SDF), forsøker hjelpemannskapene å berolige den livredde jenta som skriker av redsel.
Redningsarbeidere måtte bore seg gjennom betong i fire timer før den vesle jenta var i trygge hender. Underveis forsøkte de å gi seksåringen vann.

Til slutt var åpningen så stor at de klarte å dra jenta ut av ruinene.

Da hun ble reddet var hele kroppen og klærne dekket av støv. Deretter ble hun båret bort til en ambulanse av frivillige fra De hvite hjelmene.

Les også: FN: Nesten 100 barn drept i Øst-Aleppo

Embed: aleppo5

Ufattelige lidelser

Det var etter et luftangrep at mange mennesker ble begravet i sønderbombede bygninger. Minst 24 mennesker, de fleste kvinner og barn, skal ha blitt drept i angrepet, skriver Sky News.

Ifølge lokale kilder skal seksåringen være den eneste overlevende av de som ble truffet av luftangrepet, skriver Washington Post-reporter Louisa Loveluck på twitter.

De menneskelige lidelsene i den snart seks år lange borgerkrigen er ufattelige. Flere hundre tusen mennesker er drept, og brutaliteten kjenner ingen grenser. Som i kriger flest er det sivilbefolkningen som lider mest.

Les også: Egeland: – Sykehusangrepene er en krigsforbrytelse

Embed: aleppo1

– Verre enn slakterhus

Onsdag ble Øst-Aleppos to største sykehus angrepet. FN-sjefen sier krigføringen mot de sivile kan være krigsforbrytelser

– La oss være helt klare: De som bruker stadig mer destruktive våpen, vet nøyaktig hva de gjør. Forestill dere et slakterhus. Dette er verre. Selv et slakterhus er mer humant, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon, ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

Les også: FN-sjefen forferdet over eskaleringen i Aleppo

Embed: aleppo2