Kreml: – Russland fortsetter luftangrepene i Syria

Helsepersonell gransker skadene utenfor et feltsykehus etter et luftangrep i den opprørerkontrollerte al-Maadi-bydelen i Aleppo i Syria. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Myndighetene i Kreml sier Russland kommer til å fortsette luftangrepene i Syria, til tross for amerikanske advarsler.

– Moskva fortsetter luftangrepene for å støtte de syriske styrkenes antiterroraksjoner, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov torsdag.

Han insisterte samtidig på at Russland fortsatt er interessert i å samarbeide med USA for å løse konflikten i landet.

USAs utenriksminister John Kerry sa onsdag at landet vil kutte all kontakt med Russland om samarbeid i Syria hvis ikke bombingen av Aleppo stanses.

Kerrys ultimatum til russerne onsdag er den hittil kraftigste uttalelsen han har kommet med etter at våpenhvilen brøt sammen i Syria. Våpenhvileavtalen ble utarbeidet av USA og Russland tidligere denne måneden, og en del av poenget med den var at de to stormaktene skulle inngå tettere militærsamarbeid i kampen mot islamistiske opprørere.

Tidligere torsdag uttalte viseutenriksminister Sergej Riabkov at Russland er villig til å støtte en 48 timers våpenhvile i Aleppo. Han omtalte USAs trussel om å bryte Syria-samarbeidet som et «følelsesmessig sammenbrudd».

Aleppos to største sykehus ble bombet onsdag, en handling som har møtt bred fordømmelse. Sykehusbombingen er en krigsforbrytelse, slo FNs generalsekretær Ban Ki-moon fast.