Sivile forlater opprørskontrollerte deler av Aleppo

Soldater som er lojale overfor regjeringen kan her ses til venstre, nær en forskansing, på et bilde som Syrias statlige nyhetsbyrå SANA sendte ut torsdag. Foto: Handout / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Titalls familier har fått dra fra opprørskontrollerte deler av Aleppo til den regjeringskontrollerte vestlige delen, ifølge Syrias statlige nyhetsbyrå SANA.

Ifølge russiske medier har så mange som 169 sivile fått dra gjennom tre humanitære korridorer som er opprettet.

Også eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bekrefter at titalls familier har fått dra fra de opprørskontrollerte områdene.

– Løgn

Enkelte regjeringskritiske aktivister og opprørere hevder imidlertid at meldingene ikke stemmer.

– Vi står her ved overgangen i Bustan al-Qasr. Regimet lyver. De har verken åpnet opp eller innført noen våpenhvile. Tvert imot, de har trappet opp luftangrepene i området, sier opprøreren Yasser Flis til AFPs korrespondent i Aleppo.

Syrisk statlig fjernsyn viste bilder av titalls kvinner og barn som ankom Salaheddine-bydelen i Aleppo. Deretter ble de sivile kjørt videre med busser og fraktet til mottakssentre som myndighetene har etablert i byens vestlige del.

– Det går bra med oss nå, for vi er under beskyttelse av forsvaret. Vi har vært gjennom mye lidelse for å komme oss hit, sier en syrisk kvinne til den statlige TV-kanalen.

Embed: aleppo

Flere korridorer

Noen opprørere la ned våpnene og overga seg til regjeringssoldater, melder SANA videre. Ifølge russiske medier dreier dette seg om 69 personer.

Det jobbes nå med å opprette fire nye humanitære korridorer, og det er satt opp seks tilfluktslokaler som kan huse minst 3.000 mennesker, sier den russiske generalen Sergej Tsjvarkov.

President Bashar al-Assad har tilbudt amnesti til opprørere som overgir seg innen de neste tre månedene.

Les også: Opprørere i Aleppo skal ha hindret sivile i å dra

Frankrike og Storbritannia ber om slutt på Aleppo-kamper

Regimet ber Aleppos opprørere overgi seg