Jensen sier asylregning får konsekvenser

Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) holder tale under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo søndag formiddag. Les mer Lukk

Frp-leder og finansminister Siv Jensen sier at asylregningen blir så stor at den får konsekvenser for den politikken som føres.

– Kostnadene vil på kort sikt overstige alle tidlige prognoser. Det har versert ulike regnestykker den siste tiden. De faktiske tallene vil regjeringen presentere for Stortinget når vi legger fram tilleggsproposisjonen. Men jeg kan bekrefte at tallene er høye og at det vil få konsekvenser for den politikken som føres, sa Jensen da hun talte til Fremskrittspartiets landsstyremøte søndag formiddag.

Hun slo deretter fast:

– Norge kan ikke fortsette å ta imot det antallet som kommer nå. Vi er helt nødt til å få denne tilstrømmingen under kontroll.

Jensen mente også at økningen beviser at Frp «sjelden har hatt så rett» som da partiet i valgkampen tok til orde for å ta imot færre kvoteflyktninger og hjelpe flere i nærområdene.

Les også: Blair innrømmer «feil» i Irak-krigen

Partiets oppskrift, som et enstemmig landsstyre har stilt seg bak, er å kutte i tilbudet til de som kommer – og å stramme inn på reglene for hvem som får slippe inn. (©NTB)