Kuwait hevder å ha avdekket IS-nettverk

De fire mennene som er pågrepet, er kuwaitiske statsborgere og skal i avhør ha innrømmet å ha mottatt militærtrening. Bildet viser en politimann som kroppsvisiterer en mann ved inngangen til en moske ved byen Manama i juli. Les mer Lukk

Fire antatte IS-medlemmer er pågrepet i Kuwait. Ifølge landets myndigheter har mennene deltatt i kamper i Irak og Syria.

De fire er kuwaitiske statsborgere og har i avhør innrømmet å ha mottatt militærtrening, opplyser innenriksdepartementet ifølge det statlige nyhetsbyrået KUNA.

– De var involvert i kampoperasjoner i Irak og Syria, heter det i uttalelsen fra innenriksdepartementet.

Ytterligere én mann, også han kuwaitisk statsborger, var del av det myndighetene omtaler som et nettverk av IS-medlemmer. Denne personen ble imidlertid drept i en «terroraksjon» i Irak, ifølge innenriksdepartementet.

Etter et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i hovedstaden Kuwait by den 26. juni har kuwaitiske myndigheter trappet opp kampen mot ytterliggående islamister.

Over 26 personer ble drept og 227 såret i angrepet som en saudiarabisk gjerningsmann sto bak. Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) tok på seg skylden for angrepet.