Johaug-advokat: – CAS har bedt om utsettelse

Therese Johaug venter i spenning på dommen fra Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Therese Johaug må vente enda litt til på den endelige dommen fra Idrettens voldgiftsrett. Ifølge hennes advokat har CAS bedt om utsettelse til 18. august.

– Ja, det stemmer det at vi har fått melding fra CAS om en utsettelse, opplyser skistjernens manager Jørn Ernst til NTB.

Han presiserer at det nødvendigvis ikke betyr at avgjørelsen kommer fredag 18. august.

– Det vi vet er at den ikke kommer før den datoen, forteller Ernst.

Det var Aftenposten som omtalte saken først etter å ha snakket med Johaugs advokat Christian B. Hjort.

– Har dere noen tanker dere om utsettelsen?

– I utgangspunktet ikke. Det blir bare spekulasjoner å si noe om tidsperspektivet. Det kan like gjerne være på grunn av ferieavvikling. Men det er klart at Therese gjerne skulle ha hatt en avklaring. Hun har allerede ventet lenge, sier Ernst.

I juni var Johaug til høring i hovedkvarteret til CAS i Sveits. Det måtte hun fordi Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte å anke 29-åringens utestengelse på 13 måneder. FIS mente dopingdommen ikke var streng nok.

Les også:Johaug takket nei til sponsorstøtte fra spillselskap

Johaug har tapt millioner - vil ikke saksøke Bendiksen

USA-tur sammen med Østberg

En måned senere fikk Johaug og teamet rundt henne beskjed om at en CAS-avgjørelse ikke ville komme før i starten av august. Nå må hun vente ytterligere noen uker.

Johaug avla 16. september i fjor en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol etter bruk av en krem (Trofodermin). Hun ble i vinter dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

I sommer har Johaug tilbrakt tre uker i Aspen i Colorado sammen med blant andre Ingvild Flugstad Østberg.

– Hun hadde det kjempefint ved å kombinere ferie og trening i høyden sammen med Ingvild. Det vare fine treningsforhold, men hun syntes også det var deilig å få komme hjem til hverdagen igjen, sier Ernst.

Les også:– Johaug må ta av seg offer-lusekoften

Lettet Johaug på vei hjem: – Det var tøft

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lettet Johaug på vei hjem: - Glad jeg er ferdig Les mer Lukk

Kan gå glipp av OL

Manageren forteller at Johaug har forberedt seg slik at hun kan ta del i skisesongen i god tid før jul. Hvis dopingdommen blir stående som den er, kan langrennsløperen fra Dalsbygda stille på startstreken i november.

– Hun trener for å kunne gå i OL, så får vi se hva som skjer når CAS-dommen kommer, sier Ernst.

Johaugs smertegrense går på 15 måneder. Beslutter CAS å øke straffen med mer enn to måneder, mister hun vinterlekene i Sør-Korea i februar.

Selv om Johaug har trent godt og hatt det fint i USA, har hun ikke klart å stenge ute dopingsaken.

– Helt siden starten har Therese vært god på å ha fokus på trening, men dette preger henne. Ingen tvil om det. Men snart ligges ballen død, og det er vi glade for, avslutter Ernst.

Les også:Johaug storfornøyd med stjerneadvokater