Bjørgen er imponert over Johaug

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bjørgen er imponert over Johaug
Marit Bjørgen (37) tror at lagvenninnen Therese Johaug (28) ser veldig fram til at tirsdagens høring i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) er over.

Etter høringen vil det drøye en tid før den endelig dommen etter Johaugs dopingsak er klar. Saken er selvsagt et naturlig samtaleemne når landslagsløperne i langrenn er på den årlige, tradisjonelle samlingen på Sognefjellet i disse dager.

Bjørgen har vært i kontakt med sin venninne i de siste dagene.

– Jeg tror nok at det drar seg til for henne nå og at det blir noen tøffe dager. Hun må igjennom alt på nytt, og det blir mange følelser som kommer opp igjen. Det er klart det er veldig tøft. Jeg må si at jeg er imponert over hvordan Therese har tatt det her. Hun har prøvd å holde det på avstand og fokusere på hvordan hun skal gjennomføre en god treningsjobb. Hun har prøvd å leve mest mulig normalt uten å tenke altfor mye på saken, men jeg tror nok at hun ser veldig fram til å bli ferdig og få en dom, sier Bjørgen til NTB.

Spenning

Ingvild Flugstad Østberg er inne på mye av det samme. Østberg er en av Johaugs aller tetteste venner.

– Jeg tror hun tenker at det skal bli ordentlig greit å bli ferdig med det. Og jeg tror også at hun er spent på hvordan det blir i en slik høring. Det er en helt ny situasjon å være i. Alt er nytt med en slik sak. Det er ingen lett situasjonen å være i. Det er litt blandet.

– Hva tror du det er realistisk å tro på etter høringen i CAS?

– Det er vanskelig å si noe om det. Jeg er ingen dommer, men personlig så håper jeg at det blir så bra og rettferdig som overhodet mulig og at vi får se Therese tilbake så fort som mulig, sier Østberg til NTB.

– Vi får håpe at hun får mellom 12 og 14 måneder slik at hun rekker OL, sier Bjørgen.

Les også:Jurist: – Bjørgens forklaring kan redde Johaug

Stoler ikke på legene

– Det er mange som sier at ditt vitneutsagn fra den norske høringen kan bli utslagsgivende for graden av skyld også denne gangen?

– Hvis det kan være med å bidra, så er jeg glad for det. Men du har aldri 100 prosent kontroll på det som skjer. Vi får bare krysse fingre for Therese og håpe at det går bra.

– Therese sier at hun ikke lenger stoler på legene?

– Jeg skjønner den situasjonen hun er i, men jeg har tillit til helseteamet rundt meg. Men så er det viktig at man dobbeltsjekker selv, og ikke minst det at man tar bilder av ting og at man har det dokumentert. Uansett er det vi som må dobbeltsjekke. Det er vårt ansvar, sier Bjørgen.

Les også:15 måneder er Johaugs smertegrense

Martin Johnsrud Sundby var selv i CAS i forbindelse med sin astmasak, som endte med at han ble utestengt i to måneder i forrige sesong. Han har forsøkt å være en støttespiller for Johaug i den situasjonen hun er oppe i.

Sundby har gitt råd til Johaug foran den avgjørende dagen i Lausanne. Der blir det avgjort hvor lenge hun blir utestengt. Blir det mer enn 15 måneder, ryker OL.

– Jeg var spent i min situasjon, spent på hva som møtte meg der. Jeg brukte mye tid på å tenke igjennom om jeg var godt nok forberedt eller ikke, og jeg tipper at Therese har det på samme måte, sier Sundby til NTB.

Les også:

Johaug forberedt på at OL kan ryke

Var nådeløs mot Johaug – nå angrer hun