Johaug trener i OL-løypene i Pyeongchang

Therese Johaug
Mens Therese Johaug venter på dopingdommen, tester hun ut skiløypene i Pyeongchang hvor vinter-OL arrangeres i 2018.

«Som en av de første har Therese Johaug kommet for å teste OL-løypene i Pyeongchang», melder den polske nettavisen sport.pl. mandag ettermiddag.

Avisen skal ha vært i kontakt med Valentina Vuerich i teamet rundt Justyna Kowalczyk, som observerte Johaug i det som sannsynligvis blir OL-løypene.

«Hvor vil Therese Johaug vente på dommen som avhenger av om hun får delta i OL 2018 i Pyeongchang? Det er i Pyeongchang», skriver avisen.

Les også: Dette skjer videre i Johaug-saken

Manager: – Er der for å se på løyper

Manager Jørn Ernst bekrefter overfor Aftenposten at Johaug er på plass i den sørkoreanske OL-byen.

– De dro søndag og kommer hjem til Norge igjen onsdag. De er der for å se på anlegg og løyper. Vi har snakket om det en stund, og når muligheten nå bød seg dro de, forteller Ernst til avisen.

Førstkommende helg er det prøve-OL i Pyeongchang.

Traseen som Johaug nå trener i beskrives av det polske nettstedet som «mye enklere enn profilen til Sochi», men at den også er utsatt for vind.

«Og dermed ugunstig for Johaug som er liten av vekst», skriver sport.pl.

Les også: Kjenner tror ikke på full Johaug-frifinnelse

Aukland: – Viser hvor motivert hun er

NRK-ekspert Fredrik Aukland sier dette om nyheten om at Johaug allerede nå forebereder seg på neste års OL.

– Jeg tenker umiddelbart at det viser hvor motivert hun er, skriver Aukland i en melding til VG.

Landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrenerne Arild Monsen og Sjur Ole Svarstad reiser også til Sør-Korea tirsdag. Dermed vil Johaug trene på samme sted som de norske landslagsjentene.

– Ja, jeg hadde kjennskap til at hun skulle reise dit i en periode da hun visste at løyper var klargjort. Jeg synes det er positivt at Therese bruker tiden i suspensjonen til å teste løyper mot OL. Hun har uttalt at det er det store arbeidsmålet hennes, sier Løfshus til VG.

Les også: Bendiksen brøt tausheten i Johaug-saken

Your browser doesn't support HTML5 video.

Viktige hendelser fra Johaug-saken

Droppet høydetrening

Johaug skulle etter planen trene i høyden en periode i januar, men måtte legge planene på is på grunn av dårlige snøforhold i mellom-Europa.

Dopinghøringen ble avsluttet på Ullevaal stadion torsdag i forrige uke. Nå går Johaug inn i en periode med venting i påvente av at domsutvalget i Norges Idrettsforbund skal gjøre sine vurderinger og avsi dom. Det er antydet at den kan komme om rundt tre uker.

– Vi vil ikke arbeide under tidspress. Vi har fulle dager i våre vanlige jobber, men skjønner fullstendig at dette må prioriteres så langt vi kan få til. Partene vil forhåpentligvis få avgjørelsen i god tid innen en måned, sa utvalgsleder Ivar Sølberg da han avsluttet høringen.

Les også: CAS-ekspert: - Spent på hva som skal tilsi at Johaug er helt uten skyld

Gjorde Johaug nok?

Det overordnede spørsmålet domsutvalgets skal ta stilling til er om Therese Johaug gjorde nok for å forsikre seg om at Trofodermin-kremen ikke inneholdt forbudte stoffer.

Langrennsstjernen og hennes forsvarer mener 28-åringen gjorde det man kunne forvente av en utøver i den gitte situasjonen. Antidoping Norge er uenig og mener Johaug kan klandres for at hun ikke gjorde ytterligere undersøkelser.

Antidoping Norge har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse.

Les også: Johaug-saken preger svenske og finske aviser

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fornøyd og lettet Johaug