Dette skjer videre i Johaug-saken

Therese Johaug må vente i flere uker på dom i dopingsaken mot henne. Les mer Lukk

Dopingsaken rundt Therese Johaug behøver langt fra å være over med dopinghøringen som ble avsluttet på Ullevaal stadion torsdag.

Skistjernen var lettet og fornøyd da hun forlot landslagsarenaen i fotball torsdag ettermiddag. Bak seg hadde hun to intense dager med krevende forhandlinger.

Nå går Johaug inn i en periode med venting i påvente av at domsutvalget i Norges Idrettsforbund skal gjøre sine vurderinger og avsi dom. Det er antydet at den kan komme om rundt tre uker.

- Vi vil ikke arbeide under tidspress. Vi har fulle dager i våre vanlige jobber, men skjønner fullstendig at dette må prioriteres så langt vi kan få til. Partene vil forhåpentligvis få avgjørelsen i god tid innen en måned, sa utvalgsleder Ivar Sølberg da han avsluttet høringen torsdag.

Les også: Johaug tilbake til langrennssatsingen

Skjebneuker i vente for Johaug

Your browser doesn't support HTML5 video.

Viktige hendelser fra Johaug-saken

Skyldspørsmålet

Med seg har han dommerne Marit Forsnes og Thomas Laurendz Bornø. Sammen skal de avsi dom i Johaug-saken.

Det overordnede spørsmålet domsutvalgets tre medlemmer skal ta stilling til de kommende ukene, er dette: Gjorde Therese Johaug nok for å forvisse seg om at Trofodermin-kremen ikke inneholdt forbudte stoffer ved å spørre landslagslege Fredrik Bendiksen?

Langrennsstjernen og hennes forsvarer er tydelige på at 28-åringen gjorde det man kunne forvente av en utøver i den gitte situasjonen. Antidoping Norge mener Johaug er å klandre for at hun ikke selv gjorde ytterligere undersøkelser og avdekket at Trofodermin inneholder det anabole steroidet clostebol.

Les også: Svensk kommentator: – Bildet av Johaug ikke like snilt som i Norge

CAS-ekspert: - Spent på hva som skal tilsi at Johaug er helt uten skyld

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gråtende Johaug ber om å bli trodd

14 måneder

Antidoping Norges advokat Niels R. Kiær har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse for Johaug. Skistjernen selv mener hun skal frikjennes, alternativt ilegges en langt mildere straff.

I det domsutvalgets kjennelse foreligger, har partene tre ukers ankefrist. Verdens Antidopingbyrå (WADA), og Det internasjonale skiforbundet (FIS) kan også anke dommen.

Anken rettes enten til idrettsforbundets appellutvalg eller direkte til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Skulle det bli en ankesak, er det duket for nye runder i Johaug-saken. Skistjernens advokat Christian B. Hjort varslet allerede torsdag at en eventuell utelukkelse i tråd med påtalenemndas påstand om 14 måneder vil bli anket.

Les også: Bendiksen brøt tausheten i Johaug-saken

Bjørgen om å vitne i Johaug-saken: – Det blir spesielt