Johaug glad for å bli trodd

Your browser doesn't support HTML5 video.

Påtalenemnda vil utestenge Johaug i 14 måneder Les mer Lukk

– Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utestengelse, sier Therese Johaug om påtalenemndas innstilling. Hennes advokat går nå for full frifinnelse.

«Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utelukkelse. Jeg ser nå fram til at saken skal behandles i domsutvalget og håper at det kan skje så raskt som mulig. I mellomtiden vil je

Han viser til at det skal være et rimelig forhold mellom straffen, utøverens skyld og grovheten i handlingen som har blitt begått.

– Med det faktum påtalenemda selv legger til grunn mener jeg at det ikke er grunnlag for utelukkelse, sier Christian B. Hjort til VG.

Bakgrunn: Påtalenemnda vil utestenge Johaug i 14 måneder

Johaugs manager: – Streng innstilling

Påtalenemndas innstilling om 14 måneders utestengelse kjennes «veldig streng», ifølge Johaug-manager Jørn Ernst.

– Therese er glad for at det hun har fortalt har blitt lagt til grunn. Hun har blitt tillagt lite skyld i denne innstillingen, sier Ernst til NTB.

Men med dét i bakhodet, synes Johaug at påstanden om 14 måneder er streng.

– Reaksjonen er at den føles veldig streng. Men dette er bare en innstilling, så får vi se hva utfallet blir i domsutvalget, sier Ernst.

Manageren beretter at han og Johaug foreløpig ikke har snakket om en eventuell anke. Dét vil eventuelt bli tema etter at domsutvalget har behandlet saken.

Tas nemndas innstilling til følge, vil Johaug rekke 2018-OL.

– Vil påvirke OL-forberedelsene

– Er det en lettelse?

– Ja, sånn sett, men 14 måneder er lenge. En dom med den lengden vil jo gå inn i neste sesong. Det vil i så fall påvirke forberedelsene til OL for Therese, sier Ernst.

– Hvordan har Johaug det nå?

– Hun var forberedt på at en slik innstilling ville komme, svarer Ernst, som gjentar at innstillingen føles streng.

Johaug fikk vite om innstillingen fra påtalenemnda i Antidoping Norge mandag kveld. Påstanden nemnda legger ned, lyder som følger:

«Therese Johaug dømmes til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for en periode av 14 – fjorten – måneder, med virkning fra tidspunkt for ilagt suspensjon 18.10.2016.

Se video: Johaug ber om å bli trodd:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Therese Johaug: – Vet ikke om jeg klarer å komme tilbake Les mer Lukk