Kristoffersen møter ikke i retten

Alpinisten Henrik Kristoffersen har gått til søksmål mot Norges Skiforbund fordi han ikke får inngå personlig sponsoravtale med leskedrikkprodusenten Red Bull. Kristoffersen mener han må kunne inngå en liknende avtale som lagkammerat aksel Lund Svindal som kjører med Red Bull-logo på hjelmen. Les mer Lukk

Henrik Kristoffersen møter ikke opp personlig når de muntlige forhandlingene mellom ham og Norges Skiforbund starter i Oslo tingrett.

I stedet er det alpinistens far, Lars, samt Kristoffersens egen advokat som stiller i retten.

– Det er ingen grunn til at Henrik skal møte opp selv. Andre har bedre kjennskap til saken. Henrik skal få konsentrere seg om å stå på ski, sier Lars Kristoffersen til NTB.

Tingretten skal onsdag og torsdag ta stilling til om Kristoffersen får profilere sin private sponsor allerede i Val d'Isere neste uke. Retten skal vurdere Kristoffersens begjæring om å få midlertidig lov til å kjøre med privat sponsor.

Alpinstjernen har saksøkt Norges Skiforbund for å få lov til å bruke logoen til en østerriksk leskedrikkprodusent på hjelmen.

Bakgrunn: Kristoffersen saksøker Norges Skiforbund

Saken

Henrik Kristoffersen ønsker samme type avtale som Aksel Lund Svindal, som har en privat sponsor på hjelmen. Dette vil ikke forbundet gå med på. Derfor blir det sak som fortsatt ikke er berammet. I påvente av at en dato for hovedforhandlingen skal bli kjent, ønsker Kristoffersen rett til å kunne bruke sin private sponsor på hjelmen som en midlertidig ordning.

Retten sier at det ikke kan komme noen avgjørelse i begjæringen som er framsatt som en midlertidig forføyning før 4. desember. Dersom Kristoffersen skulle få medhold, blir første renn han kan kjøre med privat hjelmsponsor trolig 10. desember. Da er det verdenscup i storslalåm i Val d'Isere.

Les også: Frykter Kristoffersen-dom får samme effekt som Bosman-saken