Sjokkert Løseth så på 2.-plassen som en seier

Nina Løseth ledet etter første omgang og tok 2.-plassen i lørdagens verdenscuprenn i Killington. Les mer Lukk

Nina Løseth tangerte karrierebeste i verdenscupen i storslalåm og kjørte inn til 2.-plass i Killington lørdag. Hun hadde bare franske Tessa Worley foran seg.

– Annenomgangen var tøff, veldig tøff, og det var ikke bare noen småting jeg slet med i det øverste partiet. For å være ærlig må jeg innrømme at jeg hadde store problemer. Men jeg bet tennene sammen og tenkte at jeg fikk gjøre mitt beste. Tanken var at jeg sikkert hadde tapt flere sekunder på problemene, så da jeg var i mål og så opp på resultattavla, ble jeg småsjokkert, fortalte Løseth til NTB.

– Så rart det enn kan høres, mener jeg at annenplassen jeg sikret meg er som en seier å regne. Det våger jeg å påstå, selv om jeg var i ledelsen etter første omgang, la hun til.

Ålesund-jenta tangerte karrierebeste i verdenscupen i storslalåm og kjørte inn til 2.-plassen i Killington. Hun hadde bare franske Tessa Worley foran seg. Det skilte ni hundredeler mellom dem etter første omgang i Løseths favør, mens Worley tok seieren med 60 hundredeler til slutt.

Ikke overrasket

– Jeg vil ikke si at jeg er overrasket over dette, men jeg er veldig glad på hennes vegne. Vi har jo sett at Nina hadde dette inne. Allerede i Sölden viste hun det, men der ble hun litt passiv, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB etter lørdagens storslalåm i USA.

Løseth, som ikke fikk klaff i sesongåpningen i Sölden for fem uker siden, klinte til med en super førsteomgang og tok ledelsen. Hun hadde ni hundredeler til gode på Worley. De to var temmelig suverene.

– Jeg valgte en veldig direkte linje i første omgang, og slik forholdene var, tjente jeg veldig mye på at jeg hadde startnummer en. Jeg kjørte ikke noen perfekt omgang, for jeg gjorde en feil midt i, men hemmeligheten var at jeg klarte å slippe meg løs og fant en fin rytme, forklarte Nina Løseth.

Hun sa også at ingen hadde kjørt i traseen tidligere, og hun så ikke bort fra at de fleste av konkurrentene kjørte litt forsiktig og reservert, særlig i første omgang.

Krevende

Sportssjef Ryste la ikke skjul på at det var et krevende renn jentene kjørte lørdag.

– Forholdene var ikke lette, men Nina viste at hun behersket dette bra. Hun fikk også vist at hun er en veldig god skiløper. Nå er hun med i toppen i to grener. Det er sterkt, slo sportssjefen fast.

– Jeg har vanligvis ikke vært så sterk på slike forhold vi hadde her i dag, men denne gangen ga jeg alt. Det er stor forskjell fra Sölden, men jeg bruker gjerne et par renn på å kjøre meg inn. Nå er jeg der, slo en smilende Løseth fast.

Hun sa også at hun tar med seg bra selvtillit mot søndagens slalåmrenn.

Nina Løseth har vært på seierspallen en gang tidligere i storslalåm. Det var i Courchevel i Frankrike 20. desember i fjor. Hun har også en verdenscupseier på merittlisten. Den kom i slalåm.

Sterk Mowinckel

Ragnhild Mowinckel fulgte opp med to solide omganger og ble nummer 11. Hun var 2,32 sekunder bak teten og hadde 11. beste tid i finaleomgangen. Det var hennes femte beste plassering i verdenscupen i storslalåm noensinne.

– Dette var godkjent av Ragnhild Mowinckel også. Hun gjør jobben sin, men har mer å gå på. Hun viste mye bra i denne storslalåmomgangen, men i partier av traseen blir hun også litt statisk. Det må hun jobbe med, sa Claus J. Ryste til NTB.

Søndag er det slalåm som står på programmet i Vermont. Der kjører Nina Løseth og Maren Skjøld for Norge. Skjøld var også med lørdag, men kvalifiserte seg ikke for finaleomgangen.