Krüger rykket til NM-gull for Lyn

TROMSØ-NM: Lyn ble norgesmester på stafett søndag. Fra venstre: Jonas Udjus Frorud, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund. Les mer Lukk

Simen Hegstad Krüger rykket kraftig like etter at siste etappe var halvgått. Det gjorde at han sikret stafettgullet for Lyn med stor margin. Heming gikk til topps i kvinneklassen.

Lillehammer tok sølvet i NM-stafetten, men ble slått av Oslo-klubben med 47,6 sekunder. Bronsen gikk til fjorårsvinner Strindheim, som var 54,6 sekunder bak.

På vinnerlaget gikk Jonas Udjus Frorud første etappe i klassisk. Hans Christer Holund overtok på den neste etappen, mens Krüger avsluttet på suverent vis på tredjeetappen.

I kvinneklassen vant Heming (Karianne Jevne, Fanny Horn Birkeland, Astrid Uhrenholdt Jacobsen), med Varden Meråker på 2. plass (Kathrine Harsem, Anniken Jørgensen, Marthe Kristoffersen) og Lillehammer på 3. (Marthe Bjørnsgaard, Mari Støen Gussiås, Barbro Kvåle).

– Jeg følte meg ikke trygg i starten på min etappe, for jeg synes de andre hang overraskende lett med. Jeg skjønte jeg måtte gå jevnt hardt over tid. Da vi kom inn i det mest krevende terrenget, satte jeg inn støtet, og jeg synes jeg fikk et stort forsprang overraskende lett og fort, sa Krüger til NRK like etter innkomst.

Dermed slo Lyn kraftig tilbake etter at det bare ble sølv i fjor. Da ble Strindheim med Petter Northug på siste etappe for sterk. I år var det ingen tvil om at favorittene fra Lyn var sterkest og best.

500 meter

Da Krüger satte inn rykket og knuste Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer og Even Northug, som gikk ankeretappen for Strindheim, fikk han en kjempeluke etter bare 500 meter. Alle forsto at stafetten var avgjort.

– Jeg gikk mot to sprintere, så jeg visste at den beste sjansen min var å gå fra dem underveis, for jeg hadde liten lyst til å ha dem med inn til spurten. Da jeg skjønte at jeg hadde fått en god luke, og det gikk bra inn mot mål, må jeg innrømme at det var kjempegøy å gå inn til gullet, sa Krüger.

Hans Christer Holund på annen etappe gikk mot Petter Northug og Daniel Stock fra Lillehammer.

– Jeg skjønte tidlig at de to ikke var særlig interesserte i å dra. Drømmen min var å gå kunne gå fra dem. Jeg satset i alle fall på å gå jevnt hardt, men føret var for tungt til at det lot seg gjøre, sa Holund til NRK.

Les også: Northug innfridde i NM

Stivnet

Lillebror Northug stivnet og møtte på mange måter veggen da Krüger avgjorde vel halvveis ut på sisterunden. Han måtte slippe Lillehammers ankermann Taugbøl og var sjanseløs til å ta ham igjen mot slutten.

Lillehammers sølvlag hadde Martin Løwstrøm Nyenget på første etappe, Daniel Stock på den andre og altså Håvard Solås Taugbøl som ankermann.

For Strindheim, som ble stafettmester i fjor, gikk Lars Ove Aunli første etappe. Petter Northug overtok på den neste, mens Even Northug gikk siste etappe. Den første etappen gikk i klassisk stil, mens de to siste ble gått i fri teknikk i snøværet som rådet i NM-byen søndag.

Les også: Weng tok sprintgullet