Kristoffersen vant i Schladming

Henrik Kristoffersen i aksjon i tirsdagens slalåmrenn i Schladming. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Henrik Kristoffersen slo til med en ny seier i kveldsslalåmrennet i Schladming. Rivalen Marcel Hirscher ble nummer to, mens russiske Alexander Khorosjilov ble tredjemann.

Det var Kristoffersens sjette slalåmseier i verdenscupen denne sesongen. Han vant 61 hundredeler foran Hirscher.

– Det er utrolig. Jeg vil takke publikum her i Schladming. Dere var utrolige, sa Kristoffersen i et intervju vist på NRK. Flomlysrennet ble avviklet foran 40.000 tilskuere.

Les også: Tysk alpinsjef: – Kristoffersen er en Mozart på ski

– Fytti katta!

– Fytti katta! Det er nesten ikke til å sette ord på. Han har vunnet i Schladming igjen. Dette er fantastisk for Henrik. Han kjører så lett og fint på ski, sa NRK-kommentatorene da seieren var i boks.

Tyske Felix Neureuther ledet etter første omgang og hadde hele 1,10 sekunder til gode på tredjeplasserte Kristoffersen, men tyskeren kjørte ut. Toeren etter første omgang, Stefano Gross fra Italia, klarte heller ikke å tukte nordmannen.

– Jeg synes litt synd på Felix, men slik er det av og til. Marcel Hirscher imponerte meg, sa Kristoffersen.

Hirscher kjørte seg nemlig opp fra 22.- til 2.-plass. I første omgang hadde østerrikeren problemer med brillene og så «ingen ting» på sin vei gjennom løypa.

Med sin 2.-plass, 0,61 sekund bak Kristoffersen, gikk Hirscher forbi korsbåndskadde Aksel Lund Svindal i verdenscupen totalt.

Les også: Kristoffersen til topps igjen

Rekord-Henrik

Ikke siden sesongen 1994/1995 (Alberto Tomba) har en alpinist vunnet seks slalåmrenn i verdenscupen i en og samme sesong. Det har Kristoffersen nå klart.

Han har vunnet de fire siste rennene, i Adelboden, Wengen, Kitzbühel og Schladming. Før jul vant han i Val d'Isere og Madonna di Campiglio. 2.-plassen bak Hirscher i Santa Caterina er eneste «feilskjær» så langt.

Sebastian Foss Solevåg ble nummer syv i tirsdagens renn, 1.31 bak vinneren. Jonathan Nordbotten (1.46 bak) sørget for en sterk norsk dag med sin 9.-plass. Leif Kristian Haugen og Espen Lysdahl kjørte ut.

Les også: Konkurrent hyller Kristoffersen