OL-arrangør vil forhindre navneforvirring

Sørkoreanske myndigheter er bekymret for navneforvirring mellom Pyeongchang, som skal arrangere vinterlekene om to år, og Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Les mer Lukk

De sørkoreanske arrangørene av vinter-OL i 2018 gjør nå det de kan for å forhindre at forvirrede turister havner i Nord-Korea.

Den sørkoreanske byen Pyeongchang skal arrangere vinterlekene om to år. Navnemessig er likhetstrekkene med den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang åpenbare. Det har arrangøren også for lengst innsett, og nå tar man konsekvensen av det.

Tirsdag bekreftet guvernøren i Gangwon-provinsen, der OL.-byen Pyeongchang ligger, at det eksisterer en frykt for at forvirrede OL-tilskuere skal havne i Nord-Korea.

– Fordi navnelikheten er så stor, kan utlendinger bli forvirret, sa guvernør Choi Moon-Soon.

– Så, for å unngå mer forvirring, har vi besluttet å døpe om OL-merkevaren til PyeongChang med stor C, tilføyde han.

Guvernøren underbygget bekymringene sine ved å vise til kenyaneren Daniel Olomae Ole Sapit, som lærte forskjellen på de to navnene på den litt ubehagelige måten. Sapit, som tilhører den nomadiske Maasai-stammen i hjemlandet, var invitert til en FN-konferanse i Pyeongchang i september. Etter å ha forvekslet navnene fløy han til Nord-Koreas hovedstad i stedet. Vel fremme der ble han avhørt i fem timer av mistenksomme nordkoreanske immigrasjonsoffiserer.

Etter å ha betalt en bot fikk kenyaneren til slutt sette seg på et fly til Kinas hovedstad Beijing.

Den offisielle hjemmesiden til vinter-OL i 2018 har allerede endret navn til PyeongChang, og den nye stavemåten er også tatt i bruk på TV og i reklamesammenheng.