Northug topper VG-kåring

Petter Northug rangeres av VG som Norges største idrettsstjerne. Verdenscupvinner og -leder Martin Johnsrud Sundby (til v.) må nøye seg med 10.-plass med tre andre langrennsløpere foran seg. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix Les mer Lukk

Petter Northug skyver Magnus Carlsen ned fra toppen i VGs årlige rangering av Norges største idrettsstjerner. Etter tre år på topp må sjakkverdensmesteren nøye seg med 2.-plass i år.

Northug topper listen for første gang etter sine fire VM-gull i Falun, og kåringen demonstrerer tydelig langrennssportens posisjon i Norge. Tre av de seks første, fire av de ti og seks av de 17 er langrennsløpere.

– Den fantastiske femmilsspurten til Petter Northug knuste ikke bare rivalene i Falun. Ingen i Idretts-Norge matchet skikongen i 2015. Dette var året da han kom tilbake sterkere enn noensinne, og da er det bare størrelsen på idretten som krever diskusjon, skriver VGs sportssjef Øyvind Brenne i en kommentar til kåringen.

Les også:Eksperter: Northug er årets idrettsutøver

– Kåringer som denne vil alltid være en subjektiv øvelse, men hva mer enn å være best kan egentlig skiløpere gjøre?

Konklusjonen er at ingen av rivalene var i nærheten av å matche Northug.

– Hans siste halvannet år forteller nemlig også en klassisk historie om å snu motgang og dumskap til anger og hyllest, skriver Brenne.