Sykkelpresidenten: – Blir hardt å matche dette

Syklistene er på vei over Bryggen i fellesstart menn elite VM i landeveissykling i Bergen søndag.  Les mer Lukk

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er full av lovord etter sykkel-VM i Bergen. Han mener verdensmesterskapet ikke kunne blitt arrangert noe bedre. 

– Jeg har hørt at Innsbruck, som skal arrangere neste års VM, vil få det hardt med å matche dette. Når det gjelder publikumsoppslutningen er jo dette helt vilt, sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NTB.

På avslutningsdagen søndag fikk han også med seg en norsk sølvmedalje på fellesstarten av Alexander Kristoff.

Skryter av publikum

President i organisasjonskomiteen, Harald Tiedemann Hansen (tv), i prat med politiet under sykkel-VM i Bergen. Les mer Lukk

Solen strålte over sykkel-VM med et par dagers unntak og publikum syntes å ha vært eksemplariske. Politiet virket ikke å ha hatt noen større problemer til tross for at byen mellom de sju fjell ble invadert av sykkelfrelste fra store deler av Norge, og ikke minst av Europa. I forkant av arrangementet økte politiet beredskapen.

– Jeg har ikke hørt noe bråk. Vi i Norge er ordentlige, disiplinerte og skikkelige. Dette har gått utrolig smertefritt. Selv om Kristoff fikk sølvet, har Bergen-VM tatt gull, sa Tiedemann Hansen.

Bakgrunn: Sju gode hjelpere for Edvald og Alexander

Flere hundre tusen tilskuere

Onsdag hadde folket, til tross for at det var en vanlig arbeidsdag, samlet seg i store horder opp de 3,4 kilometerne opp til Fløyen. På fellesstarten hadde hundre tusener samlet seg rundt den 19,1 kilometer lange rundløypa. Lørdag var anslaget rundt 100.000, og søndag var tallet minst det dobbelte. Bare i sentrumskjernen var det samlet over 100.000 tilskuere på proffenes ritt.

Det er mobiltelefonbruken som ga grunnlag for anslaget. Derfor var det en smilende sykkelpresident som NTB snakket med søndag ettermiddag.

– Jeg er utrolig stolt over arrangementet. Alle de tusen frivillige med utrolig vennlighet og publikum som har vært helt fantastiske, sa sykkelpresidenten.

Aktuelt: Casper Ruud opp to plasser på rankingen

Kan ende i underskudd

Utfordringen til sykkelpresidenten kommer imidlertid nå i etterkant når regningen skal gjøres opp. Det er ventet at mesterskapet ender opp med et underskudd.

Neste års sykkel-VM går i den østerrikske vintersportsbyen Innsbruck, mens i 2019 er det Yorkshire i England som står som arrangør.

Bakgrunn: Trøblete sponsorjakt for sykkel-VM